POTPISANO PISMO NAMJERE IZMEĐU MEĐIMURSKE ŽUPANIJE I GRADA M. SREDIŠĆE

U prostorijama Gradske vijećnice potpisano je pismo namjere između Grada M.Središće i Međimurske županije. Sam čin potpisivanja izvršili su župan Matija Posavec i gradonačelnik Dražen Srpak.

S obzirom da se sredstva koja je županija već stavila u proračun moraju utrošiti za sanaciju krovišta Društvenog doma u Peklenici prisutna je bila i predsjednica   VMO Peklenica Ivana Maltarić. Ovim pismom županija se obvezala pomoći u sanaciji krovišta te uređenju prostorija  na istom za korištenje udruga iz Peklenice te je u te svrhe dodijeljeno 60.000,00 tisuća kuna.

Dražen Srpak istaknuo je da je ovo još jedan dokaz dobre suradnje Grada i Međimurske županije. Društveni dom u Peklenici u cijelosti je obnovljen, preostaje još samo sanacija krovišta. Kako  je VMO Peklenica iskazao potrebu za uređenjem tavanskih prostorija , a Grad je za to predvidio još dodatnih 50.000,00 kuna u sklopu sanacije izvršiti će se njihovo uređenje.

Cijela investicija stajati će oko 220.000,00 tisuća kuna i projekt će pokušati završiti u tijeku 2015 godine , a najkasnije 2016.

Usporedo se u M.Središću intenzivno radi na sanaciji Centra za kulturu te će se

ove godine  krenuti sa radovima na zadnjem dijelu zgrade. Kompletni centar trebao  bi biti završen u roku 2-3 godine.

Župan Matija Posavec istaknuo je također vrlo dobru suradnju sa Gradom M.Središće koji se temelje na vrlo jasnim i konkretnim programima   , a to je dokaz

da naša suradnja nije politikantska. Puno se učinilo u zadnje vrijeme na programima za ovaj dio Međimurja. Pismo namjere je samo dokaz da želimo pomoći da se Društveni dom u Peklenici čim prije završi , a to je i dokaz dobrog VMO Peklenica.

Središće ćemo i dalje pratiti i pomagati u njegovom razvoju i podržati sve projekte koji su u tijeku ili će biti predloženi. Centar za kulturu , most ,zaobilaznica te brza cesta prema Čakovcu sve to je u fazi realizacije. Ova godina će  biti godina projekata i to će svakako jako doprinijeti bržem razvoju Grada M. Središća kao i cijelog Međimurja.

Dražen Srpak još je istaknuo da Hrvatske ceste rade studiju izvodljivosti nakon opetovanih molbi i posjeta  , a Grad M. Središće i Međimurska županija zajedno rade idejno rješenje za most i zaobilaznicu . Bitno je istaći da i Općina Lendava također sa svoje strane čini velike korake kako bi se i sa slovenske strane  riješilo sve na vrijeme.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

unnamed (2)

unnamed (3)

unnamed (5)

unnamed (4)

unnamed (1)

unnamed (7)