Potpisan ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji ulice Matije Gupca

 

Ulica Matije Gupca je najstarija ulica u Murskom Središću i već desetljećima ne dobiva primjerenu pozornost i ulaganje.Zbog potrebe širenja i izravnavanja ulice 2018. godine napravljene su predradnje izmještanja stupova javne rasvjete i elektro mreže i ograda koje se nalaze u pojasu buduće nove ceste i pješačko biciklističke staze koja će se odraditi u II. fazi rekonstrukcije ceste.

Na sastanku u lipnju ove godine dogovoren i usuglašeni su svi radovi koji se ili će se obavljati kako bi ulica dobila potpuno novi izgled. Radovi na aglomeraciji započeli su krajem kolovoza, a predviđeno je da se završe do sredine listopada. Međimurske vode će duž cijele ulice zamijeniti cjevovod za opskrbu vodom, a sve u sklopu aglomeracije. Međimurje plin će prilagoditi svoje planove prema planovima izvođenja radova na aglomeraciji, a u sklopu radova će zamijeniti čelične cijevi plinovoda s plastičnim cijevima.

 

Grad Mursko Središće odradio je kompletni postupak javne nabave za izradu tampona, asfaltiranja i izgradnje oborinske odvodnje te je danas, 01. listopada, potpisan ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji ulice Matije Gupca u vrijednosti od 3,2 milijuna kuna. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i vlasnik tvrtke Niskogradnja Huđek Tomica Huđek. Rok završetka radova na rekonstrukciji ulice je 4 mjeseca, a s izvođenjem radova kreće se odmah po završetku radova Međimurskih voda i Međimurja plina. Sveukupna vrijednost radova na rekonstrukciji ulice Matije Gupca iznosi 1 milijuna eura, od čega su dio sredstava iz EU fondova.

(Grad Mursko Središće)