Postavlja se rasvjeta za pješački prijelaz u najprometnijoj ulici kod Konzuma

Posljednjih nekoliko dana svi vozači koji voze najprometnijom ulicom u Murskom Središću, onom Josipa Broza Tita, a kojom i svakodnevno prođe više od 600 teretnih vozila, primijetili su kao i ostali građani da se nešto radi na cesti i to kod pješačkog prijelaza nasuprot trgovačkog centra Konzum.

Zbog toga su se morali zaustavljati jer promet reguliraju pokretni semafori s obje strane pa se prvo po gradskim kuloarima počelo govoriti da će to biti semafori koji će regulirati prolaz kamiona. No opet je bilo jasno da ova lokacija uopće nije pogodna za nešto takvo jer bi u tom slučaju ostale „zarobljene“ čak 4 ulice, što naravno nikome stručnome ne bi palo na pamet, a po svim prometnim pravilima, ako bi se nešto takvo i radilo, trebalo bi to biti na samom ulazu u grad ispred table Mursko Središće, o čemu se razgovaralo i na jednoj od sjednica Gradskog vijeća.

U razgovoru s gradonačelnikom Draženom Srpakom on nam je dao logičnan odgovor na ovo pitanje, koji je također bio u opticaju među građanima, a to je da se gradi rasvjeta koja će osvjetljavati ovaj pješački prijelaz. On je noću bio teško vidljiv, a jedno vrijeme kada je nestala struja u ulici Marka Kovača i potpuno nevidljiv pa je tako predstavljao veliku opasnost za pješake koje su vozači primijećivali u zadnji tren.

Sada će on biti osvijetljen, jasno i dobro vidljiv što će pojačati sigurnost prometa u nesigurnoj i opasnoj ulici u kojoj se često događaju prometne nesreće. Bar nešto, rekli bi mnogi, pošto još uvijek pred gradskim vlastima ostaje rješavanje najvećeg problema u gradu, a to je nemoguće velik i gust kamionski promet.

(R. Tomanić, foto: rt)