POSLOVNI SPEED DATE Program: Iz doma na svoje – povezati mlade iz domova za djecu s potencijalnim poslodavcima

Danas, u Zagrebu 03. svibnja 2023., održan je Poslovni speed date događaj u okviru programa Iz doma na svoje financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Glavni cilj programa je povezati mlade iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi s potencijalnim poslodavcima te ih osposobiti i pripremiti za ulazak na tržište rada.

Organiziranje ovog događaja od strane Otvorene medijske grupacije ima dugu tradiciju te se nakon velikog uspjeha prvog speed date-a, koji je organiziran davne 2011., ono pretvorilo u događaj koji se organizira svake godine. Tako je tijekom posljednjih dvanaest godina Otvorena medijska grupacija putem Poslovnog speed datea osgiruala zapošljavanja više od sto mladih osoba zahvaljujući sjajnoj suradnji s poslodavcima koji su se vrlo rado odazivali na Poslovni speed date.

Ovogodišnji Poslovni speed date održan je danas u Zagrebu u Hotelu Double tree by Hilton. Odaziv je bio velik te je sudjelovalo 23 kandidata iz Domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz Zagreba, Ozlja, Slavonskog broda i Osijeka. Na strani poslodavaca događaju su prisustvovali: Spar Hrvatska, Orbico, INA d.d., Leggiero, Torterie macaron, Foodie, Batak grill, 4 Film produkcija, Ex alto i L’oreal Adria.

Otvorena medijska grupacija