Posjeta gradonačelnika Dražena Srpaka i njegovog zamjenika Miljenka Cmrečaka Sobočan-interijerima

Već nekoliko godina u najsjevernijem gradu Međimurske županije svjedočimo pozitivnom trendu u padu nezaposlenosti i rastu zaposlenosti. Pokazatelji su iz mjeseca u mjesec bolji i tvrtke poput Sobočan- interijera su u spomenutom razdoblju udvostručile broj radnih mjesta. Ova obiteljska tvrtka dobitnica je brojnih priznanja, između ostaloga zahvaljujući proizvodnim investicijama koje su prepoznate od ekonomskih stručnjaka koji ih svrstavaju među najbolje u Hrvatskoj.

Poduzeće Sobočan -interijeri d.o.o. osnovano je 2000. godine u Murskom Središću za opremanje poslovnih i prodajnih interijera namještajem i pripadajućom opremom. Kao autorizirani partner svjetskih, renomiranih brendova, poduzeće je značajan izvoznik u svojoj regiji i nalazi se u vrhu europskog tržišta proizvodnje namještaja i opreme višeg kvalitativnog razreda. Najveću suradnju ostvaruje na području njemačkog govornog područja: u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj, te ostalim zemljama zapadno – europskog  tržišta. Među vodeće kupce u Hrvatskoj i Europi spadaju: Intersport, Samsung, Adidas, Nike, INA, Konzum, De Rigo, Mercator i mnogi drugi.

Od  2007. godine svojim kupcima nudi individualna rješenja i cjeloviti inženjering: razvoj inovativnog koncepta, izradu prototipova, savjetovanje, uspješnu isporuku i preciznu montažu po sistemu „ključ u ruke“ u Hrvatskoj i svijetu (realizirani projekti su u zemljama Europe, Egiptu, Alžiru, Arapskim Emiratima i Bjelorusiji). Zaposlenici, uključujući i voditelje stručnih timova za montažu, aktivno govore njemački i engleski jezik, što im omogućuje da izvan Hrvatske rade jednako kvalitetno kao i u Hrvatskoj. Od 2015. Godine tvrtka je izgradila novu bravarsku radionicu i dvije nadstrešnice te uredilo Inovacijsko tehnološki centar (InTeC) u sklopu sufinanciranja projekta 50% ukupne investicije iz strukturnih fondova EU na temelju dodjele sredstava od strane Ministarstva poduzetništva i obrta.

Naglasak projekta je na ulaganju u povećanje prostornih i tehnoloških kapaciteta za održavanje produktivnosti, obnovljive izvore energije, energetsku učinkovitost, jačanje inovativnog potencijala i pozicije na tržištu. Izgradnja nove bravarske radionice i dviju nadstrešnica (3.200 m2) omogućila je optimizaciju poslovnih procesa i reorganizaciju postojećeg i novog strojnog parka, što znatno utječe na povećanje efikasnosti poslovanja, a time i na konkurentnost poduzeća na inozemnim tržištima, što ujedno rezultira znatnim povećanjem broja zaposlenih.

Tvrtka Sobočan- interijeri u 2017. godine dobitnik je dviju značajnih nagrada, i to nagradu za najboljeg hrvatskog izvoznika  i nagrada Hrvatske gospodarske komore Zlatna kuna za srednje tvrtke.

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i zamjenik gradonačelnika Miljenko Cmrečak čestitali su na dobivenoj nagradi, te zahvalili na razvoju poduzetništva u gradu Mursko Središće.

Dok drugi govore o tome, tvrtka Sobočan- interijeri je već počela s podizanjem plaće i na tome Vam čestitam. Vaša tvrtka se također brine o djeci te ih za Božić daruje. Vaši zaposlenici ne moraju brinuti hoće li dobiti dar za Uskrs i Božić jer godinama to ostvarujete. Vaša tvrtka je izuzetno društveno osjetljiva te pomaže rad mnogobrojnim gradskim udrugama. Uz sve to shvatili ste da je u znanju snaga, te se u Vašem InTecu provode mnogobrojne edukacije i usavršavanja. Vaša snaga je zapravo u znanju i vrijednim zaposlenicima. Čestitam Vam na dobivenoj nagradi Hrvatske gospodarske komore ZLATNA KUNA za srednje tvrtke. „ – istaknuo je gradonačelnik.

(GMS)