POSAVEC I SRPAK NA SAJMU U GRAZU PROMOVIRALI MEĐIMURJE I MURSKO SREDIŠĆE

U Grazu su u sklopu Gospodarskog jesenskog sajma održani Dani Hrvatske 2013.

Ovi dani posebno su interesantni jer je čast da se predstavila naša mala Međimurska županija koju su zastupali župan Matija Posavec, njegovi zamjenici Sandra Herman, te Zoran Vidović. Matija Posavec je predstavio našu županiju u gospodarskom, kulturnom te turističkom aspektu.

Za nas središćance, a i njezinu okolicu posebno je interesantno to da je sajmu prisustvovao i gradonačelnik Dražen Srpak koji nam je rekao da je ova posjeta imala korist u tome što su uspostavljeni kontakti sa potencijalnim ulagačima iz Austrije.

Lijepo je bilo čuti izlaganje vlasnika i  direktora tvrtke Te-Pro d.o.o. gospodina  Gottfrieda Michala Vieltorfa kako se pohvalno izražava o općini Sveti  Martin na Muri, kao i o gradu M.Središću. Posebno treba istaći onaj dio obraćanja gospodina Vieltorfa kada je rekao da očekuje daljnji rast, te ulaganja i investicije firme Te-Pro u ovaj dio Međimurja.

Kako bi ugođaj međimurskog kraja bio što ugodniji pobrinuli u se Lidija Bajuk, izvevši na početku našu poznatu međimursku pjesmu Vehni,vehni fijolica i naš kulinarski majstor Marko Palfi, pripremivši za prisutne desert našega kraja. Sigurno je ako želimo prosperitet i napredak M. Središću i cijelom Međimurju, ovakva sklapanja prijateljstva i poslovna suradnja, neophodni su, naročito sada nakon ulaska Hrvatske u EU.

 

                                                                                                                  Z. Rihtarec