POLICIJA DAJE MILIJUN KUNA ZA OBNOVU MIHANOVIĆEVE ULICE

Ulica Antuna Mihanovića u Murskom Središću jedna je od kraćih u gradu, malena, uska, ali i jedna od najprometnijih. To nije čudno s obzirom da ova „sporedna“ ulica vodi prema gradskom groblju, a služi i kao prečica prema Selnici i Čakovcu. Nju ne koriste samo osobna vozila nego i lokalni kamioni pa je ona zbog toga u vrlo lošem stanju. Uništene bankine, oštećen asfalt i velike rupe zahtijevaju opreznu vožnju mada se toga rijetko tko pridržava pa se time riskira oštećenje vozila ili neka nesreća.

Za vrijeme sprovoda ili Dana Svih Svetih ova ulica postaje usko grlo jer je doslovno zakrčena vozilima. To je sada malo ublaženo izgradnjom velikog parkirališta koje još treba urediti no ipak glavni je prioritet kompletna obnova i rekonstrukcija.

Grad Mursko Središće natjecao se za financijska sredstva Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa koji je namijenjen sanaciji opasnih mjesta, a njegovu molbu prihvatilo je Ministarstvo unutarnjih poslova te je za obnovu Ulice Antuna Mihanovića izdvojilo 1.050.000 kn. Odluku donosimo u prilogu.

(R. Tomanić)

mihanović 1mihanović 2

01

02

03

04