POČELO POSTAVLJANJE METALNIH STUPIĆA UZ NOGOSTUPE NA CESTAMA U MURSKOM SREDIŠĆU

Još na 2. sjednici Gradskog vijeća koja je održana 04.09.2013. Jurica Mesarić (HDS) postavio je u ime koalicije HDZ, HDS, HNS i HSLS pitanje gradonačelniku Draženu Srpaku u kojem je naveo da se koalicija zalaže za postavljanje metalnih stupića na rubnim dijelovima pješačkih površina u strogom centru grada, zbog sve češćeg i bezobzirnijeg parkiranja pojedinih građana i gostiju koji parkiraju na istom i time stvaraju nepotrebnu gužvu i kolaps u gradskom prometu , te dovode u opasnost druge vozače i pješake.

„Znamo da se razgovaralo sa „Hrvatskim cestama“ pa nas zanima na koji se način namjerava riješiti taj problem i na koje smo probleme naišli?“

Srpak je odgovorio da je prijedlog „Hrvatskim cestama“ upućen prije 4 godine. Oni traže da stupići budu postavljeni 70 cm od ruba, a mi želimo da to bude 20 cm. Ako se uspijemo dogovoriti, riješiti ćemo i to.

Izgleda da je taj problem konačno riješen jer su se ovih dana počeli postavljati prvi stupići i to u Frankopanskoj ulici. Internacional project studio, tvrtka iz Zagreba izradila je i dostavila Gradu Mursko Središće troškovnik za postavljanje metalnih montažnih stupića uz nogostup državne ceste DC 209 koja prolazi središtem grada i dio je međunarodne ceste Hrvatska – Slovenija. Ukupna vrijednost investicije iznosi 100. 000 kuna, a stupići će se postaviti i na Županijskim i lokalnim cestama.

                                                                       (rt, foto Tin Tomanić)