Ove subote ne propustite 3. Regionalni plac u dvorani MESAP u Nedelišću

U subotu, 28. rujna 2019. godine bit će održan 3. Regionalni plac kojime se nastavlja projekt promoviranja obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava pokrenut na inicijativu Međimurske županije, u suradnji s Općinom Nedelišće. Organizatori su naglasak stavili na proizvode tipične za jesensku sezonu, no šezdesetak izlagača iz cijele regije u sajamskoj dvorani Mesapa Nedelišće ponudit će i ostale proizvode domaćih polja, vrtova, voćnjaka i vinograda. Županije partneri ovoga puta su Bjelovarsko-bilogorska i Koprivničko-križevačka, a očekuju se i gosti iz Mađarske i Slovenije.

Po prvi puta Regionalni plac ima i humanitarnu dimenziju. Točno u podne započinje donacijska prodaja pogače od tikve i maka, a čitav prihod namijenjen je Zakladi za obrazovanje Međimurske županije dr. Vinko Žganec. Pozivaju se ljubitelji tradicionalnih međimurskih specijaliteta da se u što većem broju odazovu donacijskoj prodaji te kroz djelovanje Zaklade pomognu u osiguravanju potpora učenicima i studentima iz Međimurja.

U 11 sati bit će održano predavanje Bernarde Orehovec o pripremi zimnice te preradi i konzerviranju povrća i voća, a u 13 sati bit će održan revijalni nastup nekoliko međimurskih mažoret timova. Posjetitelji će se moći opustiti uz tamburaški sastav Svirci i uživati u bogatoj ugostiteljskoj ponudi.

Regionalni plac ove je subote na Mesapu otvoren od 10 do 16 sati, a ulaz je besplatan.

UO za poslove župana