Otvorena nova proizvodna hala tvrtke STS-Tech u Murskom Središću

U Murskom Središću, u subotu 22. listopada, u Gospodarskoj zoni „Brezje“ otvorena je nova proizvodna hala tvrtke STS-Tech d.o.o. Poduzeće je osnovano 2017. godine kao tehnički/tehnološki biro te je samo nakon pola godine rada pokrenuta vlastita proizvodnja. Sjedište tvrtke je isprva bilo u prostorima nekadašnje tvrtke Team d.d., a 2020. godine sagrađena je prva proizvodna hala u GZ „Brezje“. S povećanjem narudžbi kupaca rasle su i potrebe za novim prostorom, tehnologijom te povećanjem radne snage. U početku sa samo tri zaposlena, poduzeće danas zapošljava oko 60-tak djelatnika. Obje hale prostiru se na 1700 mproizvodne površine. Novootvorena hala sufinancirana je vlastitim sredstvima uz 45% sredstava iz EU fondova kroz program „Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju“.

Tvrtka je specijalizirana za proizvodnju strojeva, izradu postrojenja za drvnu i prehrambenu industriju te industriju otpadnih voda. Kupcima se također pružaju usluge 3D konstruiranja i projektiranja. Visoka kvaliteta i dugogodišnje iskustvo dovelo je tvrtku do 99% izvoza na europsko tržište.

Uz direktora i djelatnike otvorenju je prisustvovao i saborski zastupnik i gradonačelnik Dražen Srpak, koji je istaknuo važnost poduzeća poput firme STS-Tech za gospodarski razvoj grada Murskog Središća i cijelog sjeverozapadnog Međimurja te da će Grad Mursko Središće administrativno i kroz dostupne mjere pomagati lokalnim gospodarskim subjektima kako bi se olakšao početak i razvoj istih. Ujedno je naglasio zahvalnost firmi STS-Tech i svim ostalim poduzetnicima na području grada na očuvanju radnih mjesta i otvaranju novih.

(GMS)