Otvorena ljekarna u Gornjem Mihaljevcu

Mještanima općine Gornji Mihaljevec od ovog je tjedna na raspolaganju nova zdravstvena usluga. Uz postojeći tim ambulante opće medicine i stomatološki tim, otvorena je i Ljekarna Gornji Mihaljevec pa po lijekove više neće morati odlaziti u druga najbliža sjedišta.

Ljekarna Gornji Mihaljevec nalazi se u obnovljenim prostorima bivše zgrade Poljoprivredne zadruge u Gornjem Mihaljevcu te je to jedanaesta ljekarnička jedinica županijske ustanove Ljekarne Čakovec. „Ljekarnik je nezaobilazna karika u liječenju i prevenciji bolesti, a naša je glavna zadaća osigurati dostupnost primarne zdravstvene zašite i pružati kvalitetnu ljekarničku skrb našim Međimurcima. Stoga vjerujemo da će ova ljekarna itekako biti na usluzi svim mještanima Gornjeg Mihaljevca i omogućiti im da lijekove podignu odmah prilikom odlaska od liječnika.“, istaknula je ravnateljica Ljekarne Čakovec Andreja Knežević koja je ljekarničku jedinicu otvorila zajedno s županom Međimurske županije Matijom Posavcem i načelnikom Općine Gornji Mihaljevec Goranom Lovrecom.

Upravo zahvaljujući dobroj suradnji Općine i Županije krenulo se u ovu investiciju koja je ostvarena u najkraćem mogućem roku. „Ovaj projekt ogledni je primjer dobre suradnje svih institucija lokalne samouprave. Detektirali smo problem, pronašli rješenje i žurno ga realizirali. Željeli smo olakšati stanovnicima Gornjeg Mihaljevec te im ponuditi kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu zaštitu.“, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Prostor veličine 90m2 u kojem je ljekarna smještena u vlasništvu je Općine te je u potpunosti obnovljen i prilagođen osobama s invaliditetom. „Prošle smo godine u prizemlje Društvenog doma preselili ambulantu opće medicine i stomatologa, a „točka na i“ je projekt ljekarne koji smo ostvarili kupnjom derutne zgrade nekadašnje Poljoprivredne zadruge. Za našu malu općinu, ovo je veliki dan jer smo jedna od rijetkih općina koja svojim mještanima može pružiti kompletnu primarnu zdravstvenu skrb.“, s ponosom je kazao načelnik Općine Gornji Mihaljevec Goran Lovrec.

Ljekarna Čakovec izdvojila je 200 000 kuna za adekvatnu opremu nove ljekarničke jedinice, a radno vrijeme prilagođeno je radnom vremenu ostalih ambulanti na području općine. Parnim danima od 7:00 d 14:30 sati, neparnim danima od 12:00 do 19:30 sati, a Ljekarna će raditi i svake četvrte subote u mjesecu od 8:00 do 13:00 sati.

UO za poslove župana