OPG “Vuri” još jednom zadivio Središćance uz Dan međimurske šparoge

U subotu je na prostoru OPG-a “Vuri” u Murskom Središću  uz veliki broj posjetitelja održan tradicionalni Dan međimurske šparoge. Oko 250 posjetitelja došlo je isprobati specijalitete  koje su im pripremili domaćini, a ujedno i upoznati se barem s jednim dijelom kako se ova izvrsna delicija priprema.

Vlasnici Martina i Damir Vuri svim posjetiteljima su rado izašli u susret te im rado odgovarali na sve njihove upite vezane uz sam uzgoj kao i pripremu samih šparoga.

Zanimljivo je bilo vidjeti i na stolovima postavljene podatke o samim šparogama što je za mnoge posjetitelje bilo vrlo korisno i uputno.

Sam događaj je i  ovog puta bio odlično pripremljen, uz  odličnu zabavu kroz živu glazbu u izvođenju našeg poznatog glazbenog majstora Branka Rebernika, dok je poseban štih samoj manifestaciji svojim duhovitim  vođenjem dao  Zlatko Nedeljko Pepsi.

Gradonačelnik Dražen Srpak također je posjetio događaj te  pohvalio veliki trud koji  svake godine ulažu u OPG-u Vuri, te najavio pomoć Grada kao pokrovitelja te i svih sličnih manifestacija, uz napomenu da će se od iduće godine Dan međimurske šparoge održati na šetnici.

Izabrana je i  Kraljica šparoga 2019., ta čast ove godine pripala je  Jasmini Barat iz Murskog Središća.

Sve čestitke vlasnicima OPG-a “Vuri” kao i svim  njihovim pomagačima na ovom zaista lijepom događaju koji Murskom Središću daje još jedan dodatni turistički i gastronomski značaj.

(tekst: zr, foto: Tin Tomanić, ds, zr)