Održana prva konferencija za žene u građevini, arhitekturi i geodeziji – Anamaria Burazin Eškinja iz Sobočan design studija dobitnica nagrade „Future Leaders“

U organizaciji mreže „Women in Adria“, u Zagrebu je, u utorak 1. lipnja, održana prva konferencija za žene u građevini, arhitekturi, geodeziji i povezanim industrijama. Među predavačicama koje su govorile o svom iskustvu rada u ovim, većinom „muškim sektorima“, bila je i Anamaria Burazin Eškinja, produkt dizajnerica Sobočan dizajn studia, koja je ujedno dobila i nagradu Future Leaders koju Women in Adria dodjeljuje ženama koje će u budućnosti preuzeti vodeće poslovne pozicije.

U sklopu projekta Future Leaders koji je pokrenut 2016. godine, Women in Adria organizira i izbor najboljih Future Leaders žena, a osnovni kriterij odabira je sposobnost kreiranja inspirativne vizije razvoja vlastitog područja odgovornosti, dokazani leadership potencijal i doprinos timu ili organizaciji.

„Tijekom vlastitog iskustva naučila sam da je važno truditi se postići da radiš što voliš, prihvatiti izazove i nove prilike, biti fleksibilna i strpljiva. No, isto tako biti svjesna onoga u čemu si dobra, ne moraš znati sve, ali uvijek je važno učiti i nikad se ne opustiti te ispuniti privatno vrijeme onime što te veseli“, istaknula je Anamaria Burazin Eškinja.

Upravo takvo razmišljanje dovelo je Anamariu do nagrade Future Leaders. Također, istaknula je kako uspjeh ne mora doći iz prvog pokušaja, navodeći svoj primjer kako je iz drugog pokušaja upisala Studij dizajna na Arhitektonskom fakultetu, te pri završetku fakulteta nije odmah radila u struci. Danas vodi tim koji je kreirao movo – kolekciju od 6 uredskih jedinica za vrijeme pandemije. Obiteljska tvrtka Sobočan iz Murskog Središća, jedna je od vodećih u proizvodnji vrhunskog namještaja i opreme za trgovine u Europi. U sinergiji sa svojim Sobočan dizajn studiom, pod jednim krovom objedinjuje proces od ideje, razvoja projekta do proizvodnje i montaže opreme. Sobočan se danas može pohvaliti s više od 8.000 realiziranih projekata diljem svijeta – od benzinskih crpki, supermarketa do hotela i sportskih trgovina te brojnih uredskih prostora.

„Iako su građevina i povezane industrije najdominantnije muške industrije na svijetu i vrlo je malo žena u kompanijama na vodećim pozicijama, prva Konferencija za žene u građevini, arhitekturi, geodeziji i povezanim industrijama pokazala je da je budućnost – ženska“, poručuju iz mreže Women in Adria te ističu važnost konferencija po sektorima kako bi se podijelila konkretna iskustva ženama u istim područjima.

Tekst: Stana Lukić   Foto: Women in Adria, fotograf Domagoj Biondić.