ODRŽAN 4. MEĐUNARODNI SAJAM DOMAĆIH PROIZVODA !

Ovogodišnji Sajam domaćih proizvoda koji je održan na gradskoj tržnici dobio je epitet međunardni jer su na njemu po prvi put izlagali proizvođaći iz Slovenije koji su se predstavili sa svojim kvalitetnim vinima.

Jedan od slovenskih izlagača bio je i Levačić Marijan – Šemad, inače poznati središćanac koji sada živi u Lendavi, a njegova tvrtka “Vinarstvo Levačić” proizvodi kvalitetna vina.

Na Sajmu su se još predstavili umjetnica Milena Petković, Društva žena iz Križovca, Murskog Središća , Peklenice i Štrukovca, Društvo distrofičara i invalida, vinarija Škrilec iz Trimlina, dječji vrtić “Maslačak”, Udruga “Sport za sve”, decorica “Ars”, proizvođač bučina ulja Medvar Vinko i pekara “Ninaj”.

Našu pažnju posebno je privukla gospođa Klara Glavina sa izloženom zbirkom starih novčanica i kovanica “Hrvatski dinari” iz perioda od 1858. – 1919. godine, kao i molitvenikom iz 1901.

U uvodnom govoru predstavnica Turističke zajednice Dolores Vrtarić napomenula je kako Sajam ima tendenciju daljnjeg širenja i jačanja te da postane vodeći u ovom dijelu Međimurja.

Sa par kurtuaznih riječi prisutnim građanima obratio se gradonačelnik Dražen Srpak i Međimurski župan Matija Posavec. Prigodni zabavni program izveli su tamburaši i folkloraši, a posjetitelji su unatoč vrućini strpljivo obilazili štandove i degustirali izložene proizvode.