Od Ministarstva turizma i sporta za gradnju teniskog terena dobili 114.000 eura!

Ministarstvo turizma i sporta sufinancirat će projekt izgradnje teniskog terena u Općini Lobor s iznosom od 113.787,73 eura. Ugovor o sufinanciranju radova potpisali su danas u Zagrebu ministrica Nikolina Brnjac i načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih.

– Ovo je samo nastavak naših uspješnih prijava projekata na natječaje državnih i europskih fondova. Također, nastojimo ravnomjerno ulagati u projekte društvene infrastrukture pa je tako sada na red došao i novi teniski teren. Sufinanciranje od strane Ministarstva u velikoj će nam mjeri pomoći da projekt što prije krene u svoju realizaciju. Iznos preostalog dijela investicije osigurali smo u općinskom Proračunu – rekla je po potpisivanju ugovora načelnica Jembrih.

Općina Lobor novac za izgradnju teniskog igrališta je dobila putem odluke Ministarstva o odabiru projektnih prijedloga za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini. Ugovori s korisnicima su potpisani u Zagrebu u prostoru Nacionalne sveučilišne knjižnice, a Ministarstvo će sufinancirati ukupno 84 sportska projekta.

Ministrica Brnjac je naglasila da dodijeljeni ugovori potvrđuju smjer Vlade i Ministarstva, koji projektima ulaganja u sportsku infrastrukturu žele svim građanima, a posebno mladima, omogućiti nesmetano bavljenje sportom.

– I ova 84 ugovora ukupne vrijednosti 10 milijuna eura, dokaz su tome. Već sada mogu najaviti da smo za sljedeću godinu, za istu namjenu, osigurali dodatnih 12 milijuna eura – istaknula je Brnjac.

Općina Lobor