OBRTNIK JOSIP MURKOVIĆ IZ PEKLENICE PROGLAŠEN „MAJSTOROM GODINE“

Svečanom proslavom održanom u petak, 11. prosinca 2015. u dvorani Zrinski zgrade Scheier u Čakovcu, Obrtnička komora Međimurske županije obilježila je 21 godinu svog utemeljenja.

 

Plakete „Majstor godine“ za postignute značajne poslovne rezultate, ostvarena tehnološka unapređenja, postignutu visoku razinu kvalitete proizvoda i usluga, za postignute visoke rezultate u poduci učenika za obrtnička zvanja dodijeljene su Josipu Murkoviću, bravaru iz PekleniceStjepanu Novaku, strojobravaru iz Nedelišća i Nikoli Zvonareku, stolaru iz Preloga.

Priznanja su dobili i sljedeći obrtnici s područja Grada Mursko Središće: Dean Novak, ugostitelj iz Peklenice, Marijan Mošmondor, soboslikar iz Murskog Središća i Franjo Varga, soboslikar iz Peklenice.

Nagrada za životno djelo – statua „Obrtnik Međimurja“, uručena je Josipu Vargi, elektromehaničaru iz Čakovca, za 26 godina rada u obrtništvu kao uglednom, uspješnom i časnom obrtniku za izuzetan doprinos u osnivanju i razvoju obrtničkih institucija, te za dugogodišnji uspješan rad na promidžbi obrtništva.

Čestitamo svim dobitnicima!

(rt, foto OK)