OBAVIJEST ZA MEDIJE

REPUBLIKA HRVATSKA
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
– GRADONAČELNIK  –
Klasa: 021-05/13-01/460
Ur.broj: 2109/11-1-01/1-13-1
Mursko Središće, 08.05.2013.
– medijima

Predmet:
Obavijest u svezi poduzetih radnji u cilju prevencije poplave rijeke Mure
u Murskom Središću, Hlapičini i Križovcu.

Poštovani.
Temeljem dojave o nadolazećoj opasnosti od poplave rijeke Mure, izdatoj od strane Državne uprave za zaštitu i spašavanje, područni ured Čakovec, dana 07.05.2013. godine (utorak) u 18,00 sati u Murskom Središću u lučici kraj rijeke Mure sastali su se zapovjednik Stožera zaštite i spašavanja g. Srpak Dražen, g. Bračko Bojan, zamjenik zapovjednika Zapovjedništva civilne zaštite Grada Mursko Središće, g. Zadravec Juraj, predsjednik DVD Mursko Središće, g. Bogdan Rajko, zamjenik predsjednika DVD Mursko Središće, te g. Palnec Miljenko, zapovjednik DVD Mursko Središće.
Na osnovu uvida u stanje vodostaja na licu mjesta te predviđanja DUZS, g. Srpak Dražen, zapovjednik Stožera, u cilju prevencije moguće i najavljene poplave rijeke Mure, odlučio je pozvati dio pripadnika Postrojbe civilne zaštite Grada Mursko Središće, za područje Murskog Središća. U suradnji sa poduzećem „Hrvatske vode“ dopremljene su vreće i pijesak, te su već u 18,30 sati pripadnici Postrojbe Civilne zaštite i vatrogasci DVD Mursko Središće počeli sa punjenjem vreća pijeska i postavljanjem tzv. „zečjeg“ nasipa uz rijeku Muru u Murskom Središću, u cilju zaštite ljudi, kuća i drugih materijalnih dobara od najavljene poplave, tj. visokog vodostaja za koji se predviđa da će u Murskom Središću doseći vrhunac tijekom noći sa utorka na srijedu ili tijekom srijede.
Tijekom noći i sljedećih dana pripadnici postrojbe DVD Mursko Središće uz rijeku Muru provoditi će dežurstva, te biti u stalnom kontaktu sa zapovjedništvom Stožera zaštite i spašavanja te Zapovjedništvom civilne zaštite Grada Mursko Središće, te temeljem navedenog obavještavamo građane da je situacija pod kontrolom i nema razloga za uzbunjivanje.
 
S poštovanjem.
ZAMJENIK
GRADONAČELNIKA:
Srpak Dražen