Novouređeni interijer tvrtke Sobočan za 20. rođendan

Dizajn uredskog prostora i izrada namještaja pod jednim krovom

 Povodom 20. godišnjice osnutka i uspješnog poslovanja, tvrtka Sobočan iz Murskog Središća u skladu s novim vizualnim identitetom preuredila je i uredske prostore u sjedištu tvrtke. Posebnost ovog projekta je u tome što je u potpunosti izveden pod krovom tvrtke Sobočan, od idejnog nacrta i projektiranja koji potpisuje Sobočan design studio do proizvodnje namještaja te montaže i izvedbe u prostoru.

Novo uređenje interijera slijedi kolorizam vizualnog identiteta – crvena i crna boja kao akcenti, te orah splinth koji pruža ugodan taktilni doživljaj materijala. U radnom prostoru korišten je bijeli ton kako bi se potaknula radna atmosfera i interakcija. Oblikovanje prostora karakteriziraju crveni detalji i okviri kao laitmotiv koji je prisutan u prostoru kroz dizajn opreme, a sve je oplemenjeno zelenilom.

Već na samom ulazu u uredske prostore vidljiv je motiv visokih pravokutnih okvira, gdje paravan kojeg čini niz zakrenutih panela u crvenim i crnim okvirima odjeljuje ulazni od radnog prostora. Taj odnos zakrenutih panela stvara svojevrsnu dinamiku te igru potpune i djelomične transparentnosti prema dubini prostora. Crveni okviri također su korišteni kao akcenti i konstruktivni dijelovi koji nose košare s biljkama ili pak police za knjige/uzorke, a osim crvenim detalja, u interijeru je superponirano korišten crveni akril kao svojevrsni filter koji se također pojavljuje u vizualnom identitetu.  Djelomična transparentnost i lakoća opreme postignuta je korištenjem perforiranog metala u oblogama, policama i ormarima.

Interijer odiše skladom boja, dinamikom naglašenog i neutralnog, manje ili više transparentnog te opuštenog prostora s daškom prirode kroz mnogobrojno bilje u interijeru. Ono je prisutno u svim prostorijama, a posebice u zajedničkom radnom prostoru u prizemlju i prostoru showroooma, kako bi atmosfera bila što ugodnija.

U radnom, velikom open space prostoru, u kojem dominira bijela boja u kombinaciji s furnirom oraha,  raspoređeni su radni stolovi u grupama od po 2 ili četiri stola dok se obodno nalaze ormari za pohranu dokumentacije.

„Ovakav prostor u potpunosti je prilagođen potrebama naših tehnologa i inženjera koji rade timski i u čestoj su dnevnoj interakciji. S njima radni prostor dijeli i uprava tvrtke kako bi u svakom trenutku mogli razmijeniti ideje, a to se pokazalo i kao pun pogodak za učinkovitost i poticajnu radnu atmosferu. Članovi uprave koriste movo mobilne urede/stolove, inovativan proizvod naše tvrtke koji su praktični zbog mobilnosti i jednostavnog sklapanja te su ujedno i dizajnerski element koji se odlično uklopio u prostor“, istaknuo je Jakov Fatović, athitekt Sobočan design studija.

U ulaznom prostoru prizemlja te na 1.katu gdje se nalazi showroom i sobe za sastanke, dominira tamno sivi dekor uz furnir oraha koji stvaraj osjećaj dobrodošlice. U njemu su korišteni materijali poput koriana, mediapana i stakla. Prostor showrooma sastoji se od pet cjelina ili dijelova, na ulazu je dio s tri izdvojena proizvoda na kružnim podestima, a u produžetku se nastavlja lounge kutak s malom bibliotekom za čitanje i opuštanje. Desno od ulaza je prostor koji se po potrebi koristi za evente, a ispred velike sobe za sastanke je izložbeni prostor za prezentaciju opreme aktualnog projekta. Preuređenjem su nastale i dvije nove manje sobe za sastanke koje su kao i velika soba za sastanke opremljene kamerama i velikim ekranima za sve češće on-line sastanke te panelima za prezentaciju rješenja.

„Idejni koncept preuređenja uredskih prostorija u sjedištu tvrtke u Murskom Središću slijedio je onaj Sobočan dizajn studija u Zagrebu koji je preuređen prošle godine. Možemo reći da smo 20. rođendan zaokružili novim modernim uredskim prostorima u kojima do izražaja dolazi inovativan dizajn i vrhunska izvedba s namještajem u potpunosti proizveden pod našim krovom u Murskom Središću. Uz reprezentativan i moderan izgled, dobili smo i poticajno okruženje u kojem je užitak raditi i boraviti“, zaključila je Ines Brezetić, arhitektica Sobočan dizajn studija.

Martina Prenkaj