Novi događaj uz “Ljeto uz Muru” u Murskom Središću – Murski wine fest

Grad Mursko Središće ove godine, 28.08. i 29.08. od 18,00 do 23,00 sati, za svoje građane i sve zainteresirane organizira još jednu manifestaciju – Murski wine fest. Uz organizacijsku podršku Društva vinara i vinogradara Međimurja ‘Hortus Croatiae’ po prvi će se put održati predstavljanje međimurskih vinara na šetnici uz rijeku Muru. Međimurska vina vrlo su cijenjena i već se godinama razvijaju, ne samo u vrhunski gastronomski užitak, već i u prvorazredni turistički proizvod. Na neki su način naše vinarije i simbol svega onoga što želimo da predstavlja Međimurje i Međimurce – predan rad, marljivost, ljubav prema prirodi i svome kraju, tradicija, ali i želja za druženjem, zabavom i opuštanjem. Prijava vinara još je uvijek u tijeku, a svoja će vina sigurno predstaviti vinarije Medenjak, Horvat, Dvanajščak – Kozol, Tomšić, Štampar, Hažić i Kunčić. Osim dobre kapljice, posjetitelje i vinare opuštat će i zvuci tambura.

Ljubitelji vinske kapljice na ulazu moći će kupiti čaše za kušanje vina, kao i bonove za vina. Cijena čaša za kušanje vina je 20 kuna, dok će cijene za kušanje vina biti istaknute na ulazu.  Pri izlasku možete vratiti čašu za kušanje ako je ne želite zadržati za sebe. U tom slučaju vratit će vam se 20 kuna koje ste platili kada ste uzimali čašu.

Želja je da Murski wine fest postane tradicionalni događaj koji će se organizirati svake godine krajem kolovoza ili početkom rujna. Time će i ljeto, uz već tradicionalne manifestacije Ljeto uz Muru i Dan Grada, biti obogaćeno novim sadržajem koji će, sigurni smo, svima biti zanimljiv.

Manifestacija će se odvijati sukladno uputama i preporukama za okupljanja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i mjerama Nacionalnog stožera. Pozivamo posjetitelje na odgovorno ponašanje i pridržavanja svih preporuka i uputa.

(GMS, foto: arhiva Muralista, Ivan Goričanec)