Nova međunarodna nagrada za tvrtku Sobočan

A’Design Award bronca za hrvatski brand movo

movo mobilni ured hrvatske tvrtke Sobočan, nakon niza međunarodnih nagrada, okitio se i broncom na A’Design Award & Competition,  koje slovi za vodeće međunarodno natjecanje za dizajn. Ona je, prema ocjenama stručnog žirija, dodijeljena movo modelu THE FREE SPIRIT.

movo je dostupan u sedam različitih modela, a sve ih odlikuje moderan i inovativan dizajn te funkcionalna izvedba jer zauzimaju minimalan prostor, uz vrlo jednostavno sklapanje prostora za rad i mobilnost. Osim funkcionalnosti koju pružaju, izvedeni su na način da se nakon rada vrlo jednostavno pretvaraju u moderan dizajnerski element. Svaki od modela je mobilan, sklopiv, opremljen strujnom kutijom i spremištem te ima mogućnost zaključavanja. Nagrađeni model THE FREE SPIRIT, struku je oduševio svojom elegancijom i jednostavnošću.

THE FREE SPIRIT je nastao iz ideje da se element za rad lagano premješta iz jedne prostorije u drugu. Stoga sadrži predimenzionirane kotače i ručku pomoću koje se lako premješta. Kad se radna ploča elementa zatvori sav radni materijal postaje nevidljiv te proizvod postaje zatvoreni element. Osim radne ploče, u zatvorenom djelu elementa nalaze se dvije ladice, pretinci za A3 i A4 formate papira i prijenosno računalo, prostor za registratore i ugradbena kutija sa strujnim i USB ulazima. Estetika ovog kompaktnog proizvoda je veoma jednostavna kako bi se proizvod prilagodio većini interijera, a furnirana šperploča i plastificirane čelične cijevi prate suvremene trendove industrijskog dizajna.

„movo je jedan od rijetkih hrvatskih brandova koji se može pohvaliti prestižnom A’Design Award nagradom i to je veliko priznanje za hrvatski dizajn. U Sobočanu smo posebno ponosni jer je movo naš prvi vlastiti proizvod, koji smo idejno razvili i proizveli pod krovom naše tvrtke. Drago nam je da su movo modeli prepoznati na tržištu kao pravo rješenje za potrebe funkcionalnosti i fleksibilnosti radnog mjesta, ali i kao vrhunska dizajnerska rješenja“, istaknula je Anamaria Burazin Eškinja produkt dizajnerica i voditeljica Sobočan design studija.

A’ Design Award & Competition je vodeće međunarodno natjecanje u dizajnu koje se održava svake godine, a nagrade se dodjeljuju u različitim kreativnim područjima kako bi se istaknula najbolja dizajnerska rješenja.  Najbolji radovi biraju se u više kategorija prema kriterijima inovativnosti, tehničkih karakteristika te sposobnosti rješavanja složenih dizajnerskih problema. Natjecanje promiče najviše standarde u dizajnu, zagovarajući bolje razumijevanje i važnost dizajna u svim aspektima života.

Uz broncu na A’Design Award & Competition, koja mu je već četvrta svjetska nagrada u nizu, movo je do sada osvojio i sljedeće prestižne međunarodne nagrade za dizajni i inovacije; German Innovation Award 2021, Iconic Awards – Inovativni interijer 2021 i BIGSEE Wood design award 2021.

Martina Premkaj