Nitko se nije javio za konobara, kuhara ili recepcionera – besplatne prijave do petka u Gradskoj upravi

Međimursko veleučilište u Čakovcu dana 10.4.2018. potpisalo je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za predmetni projekt sa Ministarstvom turizma kao Posredničkim tijelom razine 1 i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije kao Posredničkim tijelom razine 2. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

U provedbu projektnih aktivnosti biti će uključeno 40 nezaposlenih osoba, koje će biti obučene od strane 7 predavača u 16 mentora temeljem novo-razvijenih programa osposobljavanja primjenom inovativnog pristupa i to za zanimanja konobar, kuhar i recepcioner, a uključeni predavači i mentori također će nadograditi svoja znanja putem programa usavršavanja, studijskog putovanja i nabavom specijalizirane stručne literature.

 Ciljevi projekta su poboljšanje stručnih i pedagoških vještina i znanja stručnjaka iz turističko-ugostiteljskog sektora (predavača i mentora) te stjecanje stručnih znanja, općih kompetencija i mekih vještina ranjivih skupina potrebnih za rad u sektoru turizma i ugostiteljstva kroz razvoj i provedbu verificiranih programa osposobljavanja i usavršavanja te organiziranu praktičnu nastavu na radnom mjestu kod poslodavaca.

Uključeni polaznici programa osposobljavanja za zanimanja konobar, kuhar i recepcioner pohađat će 85 sati teorijske nastave i 200 sati stručne prakse kod projektnih partnera uz nadzor dodijeljenih mentora. Pored toga, u sklopu projekta bit će organizirana 2 studijska putovanja kako bi sudionici vidjeli primjere dobre prakse iz prve ruke i na taj način također nadogradili svoja stručna znanja koja će primijeniti u radu.

Glavni rezultati projekta bit će: razvijena i verificirana 3 nova programa osposobljavanja primjenom inovativnog pristupa (za zanimanja konobar, kuhar i recepcioner), 40 nezaposlenih osoba steklo potvrde o uspješno završenom programu osposobljavanja, 16 mentora i 7 predavača usavršilo svoja stručna znanja i vještine u području turizma i ugostiteljstva.

U programima osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju konobar / jednostavne poslove u zanimanju kuhar / obavljanje poslova u prijamnom odjelu hotela mogu sudjelovati osobe koje su na dan ulaska u program mlađe od 25 godina ili starije od 54 godine.

Osposobljavanje za recepcionera – srednja stručna sprema

Konobar i kuhar – osnovna škola

Više možete pročitati na linku:  https://www.mev.hr/index.php/eu-projekt-poticanje-ukljucivanja-ranjivih-skupina-na-trziste-rada-u-sektoru-turizma-i-ugostiteljstva-primjenom-inovativnog-pristupa/

Zainteresirane osobe molimo da se jave u Gradsku upravu Grada Mursko Središće, Trg bana Josipa Jelačića 10, 40 315 Mursko Središće – ponedjeljkom od 08:00 sati do 16:00 sati i utorkom i četvrtkom od 08:00 sati do 14:00 sati.

POSEBNO NAPOMINJEMO DA SU PRIJAVE BESPLATNE KAO I NAVEDENI PROGRAMI U KOJE JE UKLJUČENO I STUDIJSKO PUTOVANJE!!!

(GMS, Marta Tuksar)