NAKON KIŠA KREĆE SANIRANJE NOGOSTUPA U ULICI VLADIMIRA NAZORA

Jedna od najkraćih ulica u Murskom Središću svakako je ulica Vladimira Nazora. Iako dužinski mala, ona je istovremeno i jedna od najprometnijih u gradu jer vodi do osnovne škole i njome dnevno prođe na stotine učenika, a tu su još autobusi i osobna vozila. Na 65. sjednici stručnog kolegija gradonačelnika koja je održana u studenome 2014. godine usvojen je zaključak da se na proljeće 2015. godine trebaju obaviti radovi rušenja kompletnog drvoreda u svrhu smanjenja daljnje štete na nogostupu i ogradama građana. Nakon toga Grad će sanirati štetu na ogradama i nogostupu te zasaditi novo primjereno drveće.

Prvi dio radova, uklanjanje drveća i vađenje panjeva izvršen je u predviđenom roku, no od tada je prošlo već 5 mjeseci, a rupe u nogostupima i dalje predstavljaju opasnost mnogobrojnim đacima koji ih moraju u luku izbjegavati i hodati po cesti. Sreća je da se nitko od njih nije povrijedio pogotovo u noćnim satima kada je vidljivost smanjena. Muralist je o toj situaciji dobio upite od stanara i roditelja, pa smo se za odgovor obratili gradonačelniku Draženu Srpaku.

„Saniranje nogostupa u ulici Vladimira Nazora već je trebalo početi no to su spriječile svakodnevne kiše koje padaju od početka mjeseca. Radovi kreću čim one prestanu, a ja se nadam da će to biti ovih dana. Saniranje će obaviti središćanska tvrtka „Autoprijevoz – niskogradnja Žganec“, rekao nam je Srpak.

(R. Tomanić)

SAM_2646

SAM_2645

SAM_2641

SAM_2636

SAM_2637