NA ŠUDERKI SE GRADE TRIBINE, A ŽELJEZNI MOST POZELENIO OD ZAVISTI ! (tekst Zlatko Rihtarec, foto Tin Tomanić)

Na stadionu Šuderka opet se čuje zvuk teških strojeva. Započela je izgradnja tribina na zapadnoj strani igrališta. Iako sa malim zakašnjenjem zbog bolesti izvođača, radovi  započeti danas 13.08.2013. biti će  završeni na vrijeme, pa će tako tribina biti spremna do prve domaće utakmice u 3.HNL ligi.

 

O samom izvođenju radova te izgledom novih tribina upoznao nas je „alfa i omega“ Rudara gosp. Zlatko Rajf.

On  kao idejni začetnik ovog projekta kaže da će se u ovoj prvoj fazi na zapadnoj tribini izgraditi između 180-210 sjedećih mjesta. Biti će izgrađena betonska podloga i na nju instalirane plastične stolice.

 Kao i uvijek dosad u pomoći klubu svojim sponzorstvima sudjeluje nekoliko gradskih firmi kao Autoprijevoz-niskogradnja Žganec M.Središće, Qadro  Križovec i normalno stalni pratitelj svih akcija Rudara Te-pro Sveti Martin na Muri. U isto vrijeme sa izgradnjom tribina izgraditi će se i postolje za snimanje utakmica za koje postoji obaveza u višem rangu takmičenja. Na kraju ovog  kratkog informativnog razgovora sa gosp. Rajfom saznali smo da su već sada za iduću godinu pripremljeni projekti za još veće  zahvate na samom stadionu.

 

Ovo je još jedan  dokaz da se i u ovim teškim vremenima sa velikom trudom i zalaganjem može doći do financijskih sredstava za tako velike investicije.

Evo na kraju ove kratke informacije još samo obavijest da Rudar u srijedu  14.08.2013. u 17,30 sati u kupu dočekuje na Šuderki ekipu Spartaka iz Male Subotice. I da ne zaboravimo još uvijek ima nešto slobodnih  mjesta  u autobusu za  subotu 17.08.2013. kada se odlazi na gostovanje kod Podravine iz Ludbrega,Zato se čim prije predbilježite kod gosp.HREN DRAGUTINA-BOLTE.

 

Željezni most koji se obnavlja polako poprima svoj lijepi izvorni izgled. Radnici rade čitave dane da bi sve bilo gotovo u roku, bez obzira na nesnosne vrućine. No, Mura im je pod nogama pa se mogu osvježiti.

Prvi dio mosta je pred završetkom i već je obojen u svoju tradicionalnu tamno zelenu boju.

 

Kada bude u potpunosti obnovljen, predstavljati će jednu od gradskih atrakcija !