Na spektakularan način puštena u pogon solarna elektrana tvrtke Sobočan Mursko Središće – VELIKA FOTOGALERIJA Tina Tomanića

Jučer, 22.04. 2022. godini u tvrtki „Sobočan“ Mursko Središće na svečan i spektakularan način sa svjetlosnim efektima otvorena je samostalna solarna elektrana jačine od 900 megavata.

Svečanom puštanju u pogon uz brojne uzvanike prisustvovali su ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske Tomislav Čorić, župan Međimurske županije Matija Posavec te gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak.

O samoj tvrtki i njezinom razvoju govorio je njezin osnivač i utemeljitelj Franjo Sobočan dok je o samom projektu koji je djelomično financiran sredstvima EU govorio direktor tvrtke Dejan Sobočan, te najavio i nastavak projekta solarne elektrane u bližoj budućnosti.

Prije samog puštanja u rad solarne elektrane prisutnima se obratio i ministar Čorić koji je istaknuo veliki značaj ove obiteljske tvrtke koja može biti primjer svima u Hrvatskoj kada se radi o uspješnom poslovanju, te u odnosu prema svojim djelatnicima čija su primanja iznad prosjeka u Republici Hrvatskoj.

Na kraju su zajednički ministar Tomislav Čorić, Franjo i Dejan Sobočan pustili u pogon solarnu elektranu što je bilo popraćeno prekrasnim kratkim programom igrom svjetla i tame.

U nastavku vam donosimo veliku fotogaleriju našeg fotoreportera Tina Tomanića.

(tekst: zr, foto: Tin Tomanić)