Na MESAP-u održan Festival mladog vina

U subotu, 28. listopada u suradnji Društva vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“ Štrigova te MESAP-a održan je Festival mladog vina. Deset međimurskih vinarija po šesti put na tržište je izbacilo Mlado Međimurje, mlado vino iz berbe 2023. Vino očarava svojom nježnom notom, živahnošću i neodoljivim šarmom. Svojstvena mu je blagost okusa, umjeren udio alkohola, izazovan miris te osvježavajuća lepršavost.

Svoja mlada vina predstavile su vinarije Banfi, Cmrečnjak, Dvanajščak Kozol, Horvat, Jakopić, Knehtl – Medenjak, Kocijan, Kunčić, Preiner i Štampar.

Podršku mladim vinarima te njihovim vinima dali su i Matija Posavec, međimurski župan, Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije, Darko Radanović, pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Međimurske županije, Nikola Novak, načelnik Općine Nedelišće, te ostali ljubitelji mladog vina. Na samom predstavljanju svojim energičnim nastupom oduševio je Zodiac bend.

 

  • Festival mladog vina je prilika da se zajedno radujemo novim degustacijama i otkrijemo sve čari kojima nas mlada vina mogu očarati. Upravo kao što mladi ljudi donose energiju i inovaciju u svijet, mlada vina donose svježinu vinskoj industriji. – rekao je Robert Horvat, predsjednik Društva „Hortus Croatiae“ te nastavio: Naša želja na ovom festivalu je da se povežemo s mladim vinima, da osjetimo njegovu lepršavost i svježinu i prenesemo tu strast dalje. Neka nam svaki gutljaj donese radost i neka nam svaki trenutak ovog festivala ostane u srcu kao dragocjena uspomena. – rekao je Robert Horvat, prilikom predstavljanja mladog vina.

Predstavljena mlada vina su dostupna u vinotekama i kod distributera vina diljem Hrvatske; Vrutak, Puni Sepet, Bornstein, Vivat fina vina, Miva, Wine & more i Magma. Mlada vina možete pronaći i u restoranima i barovima, a također možete naručiti od vinara.

TERCA ART