MURS – EKOM OTVORIO PRVO RECIKLAŽNO DVORIŠTE U MURSKOM SREDIŠĆU

U sklopu  Dana Grada  danas je je Murs-ekom d.o.o poduzeće za gospodarenje otpadom otvorilo prvo reciklažno dvorište na području grada,  a treće na području Međimurja . Već od 2012 godine započele su pripreme za njegovo otvaranje i u njega je uloženo oko milijun kuna što čini veliku investiciju za ovaj projekt. Dvorište je smješteno u Martinskoj ulici na bivšoj gmajni .  Murs – ekom je u ovaj projekt uložio vlastita sredstva dok je jedan dio financiran beskamatnim kreditom. Time  Murs – ekom i Grad M. Središće  ostvaruju onaj dio zakonskih odredbi o  poštivanju i sortiranju otpada .

unnamed (8)

Juraj Zadravec direktor Murs – ekoma ukratko je upoznao prisutne o načinu i funkcioniranju dvorišta istaknuvši da je ono dostupno svim korisnicima usluga Murs- ekoma i to besplatno. Ono što je bitno naglasiti je da će dvorište koristiti i susjedne općine , a o njegovom radnom rasporedu građanstvo će biti upoznato putem letaka i medija. U dvorište se može dovesti sav krupni otpad osim građevinskog pa će se tako tamo reciklirati gume , plastika, staklo , tetrapak , žarulje i drugi otpad za recikliranje.

unnamed (6)

Gradonačelnik Dražen Srpak da je sretan što su zajednički naporima Murs – ekoma i Grad uspjeli ostvariti ovaj  lijep pomak u gospodarenju otpadom posebno naglasivši da sad neće biti izgovora onima koji otpad ostavljaju po cijelom gradu te tako zagađuju okoliš. S obzirom da smo im omogućili besplatnu reciklažu i sanaciju otpada biti ćemo jako rigorozni prema onima koji se neće pridržavati pravila.

unnamed (5)

Zamjenik župana Zoran Vidović pozdravio je otvaranje dvorišta rekavši da je ovo još jedan dokaz o stalnom napretku grada M. Središće . Investicija od milijun kuna sigurno je još jedan dokaz o tom stalnom napretku grada i ovog kraja.

 

 

(tekst i foto Z. Rihtarec)

unnamed (4)

unnamed (1)

unnamed (2)

unnamed (3)

unnamed

unnamed (9)

unnamed (11)

unnamed (12)