Ministrica Žalac posjetila HDZ Međimurske županije i predstavila projekte do 2027. godine

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac, posjetila je u četvrtak, 17.5., Međimurje. Na poziv saborskog zastupnika i predsjednika međimurskog HDZ-a, Darka Horvata, najprije se sastala sa članovima Predsjedništva, te načelnicima i gradonačelnicima iz redova HDZ-a u tamošnjim stranačkim prostorijama, a potom je uslijedio radni sastanak u Županiji Međimurskoj, koordinacija sa načelnicima i gradonačelnicima Međimurja.

Horvat istaknuo je zahvalnost ministrici Žalac za pomoć u vezi kandidiranih projekata od strane jedinica lokalne i područne samouprave, a za koje su izvor financiranja upravo fondovi Europske unije. U kratkoj prezentaciji članovima Predsjedništva HDZ MŽ, ministrica je predstavila otvorene natječaje unutar kojih se može aplicirati do kraja 2020. Također je upoznala nazočne sa ključnim smjernicama za novo programsko razdoblje 2021. – 2027., a za koje se priprema projektna dokumentacija.

Tabela projekata za koje je odobreno sufinanciranje u 2018.

O projektima čije je sufinanciranje već odobreno, te o onima koji se planiraju, na radnom su sastanku govorili i ravnatelj Županijske bolnice dr. Robert Grudić, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, predsjednik Gradskog vijeća Preloga, Đuro Ujlaki, ravnateljica čakovečke Srednje škole, Gordana Ramušćak te poduzetnica Nikolina Babić.

(HDZ Međimurske županije)