MINISTAR GORDAN MARAS ISTAKNUO VAŽNOST GOSPODARSKE ZONE U MURSKOM SREDIŠĆU

Informiranje, savjetovanje i edukacija poduzetnika od posebne su važnosti za Međimursku županiju, a da se trud isplatio potvrdio je svojim dolaskom ministar poduzetništva i obrta u Vladi RH Gordan Maras koji je uz župana Međimurske županije Matiju Posavca prisustvovao javnom predstavljanju Poduzetničkog impulsa 2015. za Međimursku županija te ujedno potpisao ugovore za kreditiranje poduzetnika.

Pritom je u uredu župana odrađen sastanak na kojem je ministar pohvalio sinergiju izvršne vlasti i poduzetnika koji znaju prepoznati i iskoristiti potencijale, ove jedne od razvijenih regija Hrvatske. Ujedno je naglasio kako bi se i drugi krajevi mogli ugledati u međimurski primjer, jer upravo ovdašnjim poduzetnicima ministarstvo osigurava sredstva za najkonkretnije projekte.

Jedan od koja itekako Međimurje izdvaja od drugih je i popunjenost gospodarskih zona. Trenutno je u funkciji 41 od ukupno 58, a velika većina spremna je za ulaganje te u fazi pripreme. Tako je proširenje najavljeno u Prelogu i Nedelišću, a ministar je posebno istaknuo važnost nove zone u Gradu Mursko Središće kao poveznice sa susjednom Slovenijom.

Uspjeh koji vidi međimurski župan kada su gospodarske zone u pitanju, svakako leži i u Svetom Martinu na Muri, a ono što je istaknuo je činjenica kako će upravo zbog njene nadogradnje i proširenja otvoriti i novih 100-tinjak radnih mjesta.

Mateja Gošćiej, http://medjimurska-zupanija.hr/home

zupan 12