MILADIN MATIĆ – KADA MOŽEMO OČEKIVATI NOVI SUSTAV KANALIZACIJE ?

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće vijećnik SDP-a Miladin Matić postavio je gradonačelniku Srpaku sljedeće pitanje :

„U zadnje vrijeme čitam po medijima da se od EU fondova najbrže mogu dobiti novci za zbrinjavanje komunalnog otpada i za izgradnju kanalizacije, pročistača itd.  Da li će se sustav kanalizacije zbog toga graditi prije nego je to bilo planirano, a to je od 2018. do 2020. godine ?

Dražen Srpak dao je sljedeći odgovor:

„18. do 20.-ete godine bio je planiran završetak gradnje kanalizacije, a ne početak. Na tome se ubrzano radi pa je do sada bilo sprovedeno ispiranje postojeće kanalizacije, geodetsko mjerenje i radi se studija izvodljivosti koja treba biti gotova ovaj mjesec. Tada projektanti mogu početi raditi na projektu i dobivanju građevinske dozvole što bi trebalo biti gotovo do kraja godine.

Sljedeće, 2016. počinju radovi na aglomeraciji koja bi obuhvaćala Hlapičinu, M. Središće, Peklenicu, Vratišinec, G. Kraljevec i Selnicu. Štrukovec iz toga ispada zbog tehničkih problema, a Križovec ide u Podturen. Sam pročistač biti će postavljen malo niže od Hrastinke, čija sanacija slijedi , bar kako nam je obećano, do kraja godine.“

U svom komentaru Matić je kazao da je znao otprilike kakav će odgovor dobiti. Napomenuo je da je za sva kućanstva koja nemaju kanalizaciju to veliki trošak koji se kreće od 250 do 300 kuna mjesečno. Problem predstavljaju i oborinske vode kao i ispumpavanje septičkih jama od strane mještana što uzrokuje veliki smrad i opasnost po zdravlje.

Srpak se složio sa time, a za ispumpavanje septičkih jama uputio Matića na komunalnog redara kojemu te stvari treba prijaviti.

(rt, foto Tin Tomanić)

IMG_0569