MESNICA RAVLIĆ MURSKO SREDIŠĆE – KVALITETA KOJA VODI

12.06.2014 godine na području Grada M.Središća u ponudi mesnatih i suhomesnatih proizvoda uz već dvije postojeće mesnice pojavila se i Mesnica Ravlić sa svojim autohtonim slavonskim proizvodima.

Kako bi dobili čim više obavijesti o poslovanju i ponudi te njezinom asortimanu obratili smo se voditelju i poslovođi Mesnice 31 u M.Središću gosp. Marku  Brandi.

Prema njegovim riječima na području Hrvatske otvorena je 31 mesnica dok ih je još pet u pripremi kao i otvaranje nekoliko diskonata. Mesnice Ravlić u ponudi imaju meso iz svog vlastitog uzgoja sa farmi Agro Ravlić iz Petrijevaca.  Proizvodnja i uzgoj počivaju na temelju uzgoja slavonske svinje . Koliko je velika sama prodaja i proizvodnja govori nam i zaposelenih 300 ljudi u  mesnicama te 150 u Agro Ravliću.

U mesnici u M.Središću zaposlena su 4 djelatnika sa područja Grada i bliže okolice. Asortiman mesnice temelji se na prodaji svježeg mesa svinjetina ,prasetina, odojak, junetina ,teletina janjetina , puretina, piletina, te po narudžbi divljač . Veoma širok program zauzimaju i suhomesnati proizvodi temeljeni na slavonskim specijalitetima , a mogće su i narudžbe mesnih plati koje zaista gurmanima osiguravaju vrhunsku kvalitetu.

Prema riječima gosp.Branda njihovi proizvodi vrlo su dobro prihvaćeni pa tako imaju i stalne mušterije iz  susjedne Slovenije i Austrije.Posebno što moramo istaknuti su dnevne i tjedne akcije koje osiguravaju odličnu kvalitetu , a i niže cijene samih proizvoda. Momentalno traju akcije Dani svinjetine i junetine , a već su u pripremi i neke druge. Ono što još treba posebno istaknuti je koninuitet stalno svježe robe , a to je jedan od osnovnih preduvjeta  kad je u pitanju kvaliteta mesnih proizvoda. Mesnica je inače otvorena tijekom cijelog tjedna od ponedeljka- subote  7-20 sati te nedjeljom 7- 12 sati.

Snabdijevanje obližnjih restorana svojim proizvodima također je jedan od glavnih zadataka ove mesnice koja je zaista ovom našem mjestu dala jedan poseban štih , a kada se ovome pridoda najnovija ideja o proizvodnji i prodaji naših klasičnih domaćih međimurskih specijaliteta, krvavica , slanina i mesa z tiblice, sigurno će ovom renomiranom prozvođaču dati još jednu novu dimenziju.

                                                                       (Z.Rihtarec, foto Tin Tomanić)