Međimurski branitelj Davor Juršić iz Nedelišća ušao u posao proizvodnje maslinovog ulja!

Međimurci ulaze u posao proizvodnje maslinova ulja, te na taj način pokazuju da i ljudi iz ovih naših krajeva žele isprobati i druge poslove osim onih tradicionalnih koji su vezani za ovo područje.

ULJARA BILAJA nalazi se u mjestu Marina u Splitsko Dalmatinskoj županiji i u vlasništvu je IVICE MILJAK, dok je njegov poslovni partner DAVOR JURŠIĆ IZ NEDELIŠĆA, obojica su HRVATSKI BRANITELJI.

Partner uljare BILAJA međimurski je branitelj i invalid Domovinskog rata Davor Juršić iz Nedelišća.

Davor je ušao u ovaj biznis iz razloga što se želi okušati u ovom poslu, a ujedno želi biti promotor maslinovog ulja na sjeveru Hrvatske. Kod nas na sjeveru više je poznata proizvodnja bučinog ulja.

Ivica Miljak vlasnik uljare zadužen je direktno za proizvodnju i kvalitetu ulja, a Davor Juršić zadužen je za organizaciju od proizvodnje te prodaju i marketing po većim poljoprivrednim sajmovima.

Ove godine sudjelovao je na svjetskom natjecanju za maslinovo ulje NYIOOC u New Yorku, a to je najveće i najprestižnije svjetsko natjecanje u kvaliteti maslinovog ulja. Na ovogodišnjem natjecanju, hrvatski proizvođači osvojili su više medalja. Zlatnu medalju osvojila je i Uljara Bilaja🥇. Uspjeh na ovom prestižnom svjetskom natjecanju još jednom dokazuje visoku kvalitetu maslinovog ulja proizvedenog u Uljari Bilaja. Čestitamo i želimo im da osvoje još mnogo zlatnih medalja.

 

Tekst: Pavo Jazvić

Foto: Davor Juršić