Međimurska vina u Esplanadi

Nastupi na najvećim nacionalnim ili međunarodnim festivalima otvaraju prilike i ostvaruju koristi. Ulazak u elitne izložbene dvorane priželjkuju tisuće i tisuće subjekata koji djeluju na tržištu, no prostor i vrijeme su redovito limitirani, zato se ta privilegija nudi samo doista najboljima.

Publika razumije i prepoznaje one koji imaju kvalitetu i snagu za “izlazak na prve linije” stoga znatiželjno i s pojačanim iščekivanjem zaokružuje datume koji se ne propuštaju. 24. i 25. studeni 2017. davno su zaokruženi datumi, a bez ikakve dvojbe, izložbene dvorane i Oleander terasa zagrebačkog hotela Esplanade u svojem će dvanaestom izdanju ponovno biti istinski premali za sve izlagače i kušače koji traže Nova iskustva.

Prof. Ivan Dropuljić, prva i najvažnija osoba svih dosadašnjih izvedbi festivala, na zagrebačku pozornicu dovodi preko tisuću relevantnih međunarodnih i hrvatskih vinskih etiketa, neupitne jestive klase iz domene žlice i vilice te zavidan broj visoko profesionalno postavljenih eno-gastro radionica. Još od 2006.-te, godine prvog održavanja festivala, svoje prilike za “osvajanje svijeta” koriste i međimurski vinari.

Ove godine u Smaragdnoj dvorani izlaže vinarija Štampar, u dvorani Paris vinarije Horvat, Kocijan, Kojter i Boris Novak, a u dvorani Cuba-Zinfandel vinarije Cmrečnjak, DGA Pjenušci, Dvanajščak-Kozol, Lovrec i Podrumi Štrigova. Festival nudi samopromociju, koja je vrlo važna, posredno značajno promovira regiju iz koje se dolazi, širi kulturu čaše i stola te stvara čvršće veze između proizvođača, trgovca i onog najvažnijeg – kupca.

Festival je otvoren od 11:00 do 18:00h.

Dobrodošli!

[Tekst & Foto: Ivan Goričanec]