I Međimurci na 2. Salonu pjenušavih vina u Zagrebu

Dogode nam se dani u životu koje može podići izvrsna glazba, odjeća, izuzetni ljudi oko nas ili boca posebno odabranog vina. Svijet je odavno prihvatio tu posebnost u vitkoj čaši punoj elegantnih perli i profinjenih okusa koju uobičajeno prati vizualni kod svjetski poznatih šampanjaca. Festivali, dani promocija, pažljivo odabrane prezentacije ili vinske večeri služe tomu da se ti rijetki i posebni dani umnože ili jednostavno da budu češći. Za dva dana, u petak, 2. veljače biti će upravo takav dan. U 15:00h u hotelu Dubrovnik otvara se 2. Salon pjenušavih vina Zagreb. Na salonu se očekuje 40-tak izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja, a elitnu prigodu izlaganja iskoristiti će i nekoliko vinarija iz Međimurja. Salon širi i podiže razinu kulture pijenja i poznavanja pjenušavih vina kroz izobrazbu. U tom kontekstu posjetitelji će moći sudjelovati na besplatnim, stručno vođenim radionicama i degustacijama.

Zagrebačkom Salonu prethodilo je nekoliko tematski sličnih koji su se kroz minule godine održavali u Ljubljani. Kako “vino govori univerzalni jezik i povezuje ljude”, pjenušava veza Zagreba i Ljubljane dogodila se prošle godine prvi put. Uspjeh prvog ZG Salona i velik broj posjetitelja bio je velik. Dovoljan razlog da se ustanovi međunarodna mreža salona pjenušavih vina »Salon of Sparkling Wines« koja će se širiti (prvenstveno po regiji) i povezati prijestolnice preko pjenušavih vina.

Prvi salon iz mreže »Salon of Sparkling Wines« je upravo 2. Salon pjenušavih vina Zagreb. Cijena ulaznice za posjetitelje iznosi 150 kn/ 20 eura. U zabavnom dijelu službenog after party programa nastupa (većinski:–) međimurski Scifidelity Orchestra.

Tekst: Ivan Goričanec

Foto: Julio Frangen & Salon of Sparkling Wines