Majstorski ispit uspješno položio 41 kandidat – porast broja obrta u Međimurskoj županiji

U 24 godine provođenja majstorskih ispita u Obrtničkoj komori Međimurske županije gotovo 700 majstora i majstorica primilo je majstorske diplome, a kandidatima koji su uspješno položili ispite u prosincu prošle godine i veljači ove godine dodijeljene su diplome na svečanosti održanoj u zgradi Scheier.

Majstorske ispite polagao je 41 kandidat i kandidatkinja iz šest županija za zanimanja bravar, elektroinstalater, autolakirer, soboslikar-ličilac, automehaničar, dimnjačar, frizer, elektromehaničar, autolimar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, kozmetičar, pediker, pekar, plinoinstalater, slastičar, fasader, strojobravar, tokar i zidar.

Iz godine u godinu sve veći je interes za polaganjem majstorskih ispita, kazao je predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak, koji je istaknuo da Međimurska županija za vrijeme pandemije koronavirusom bilježi porast broja otvaranja obrta. Trenutno je u Međimurju otvoreno 1264 obrta, a u Obrtničkoj komori MŽ mogu se polagati ispiti u čak 33 zanimanja.

Čestitke kandidatima koji su uspješno položili majstorski ispit uputio je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji im je zajedno s predsjednikom Komore Lukovnjakom uručio diplome.

Majstorski ispit uspješno su položili: Leon StrahijaMario KozjakStjepan ĐurkinNeven BoršićMiroslav PetermanecDavor VidovićNenad BartolićMihael ZamudaDragutin PrprovićDino BašnecMario MirićGoran FaićZoran SinkovićŽeljko HatlekMartin MarušićRoman LukačićVelimir MatoićJozef NovakDarko KolarićJosip VargaKristijan KrtanjekSimon MartanMario GerićRajko GrabarŽeljko KutnjakŽeljka PosavecHelena VargaFilip BašnecJulijana KolačkoIvica VidovićSanja GrbešićMladen DobrotićDalibor OreškiAna Marija NedeljkoDanijel BorakStjepan HižmanTomica MesarićMarko KolenkoMario KošakJosip Jelić i Josip Višnić.

UO za poslove župana