“Lažljivo smeće. Je*at ću ti mater”: Stigla reakcija Banskih dvora o žestokom napadu na sastanku o aferi u HEP-u

Nakon izbijanja afere u HEP-u zbog jeftine prodaje viškova plina u Vladi se održao sastanak na kojem su bili premijer Andrej Plenković, ministar Davor Filipović i predsjednik uprave HEP-a Frane Barbarić i njihovi bliski suradnici, a na kojem je šef HEP-a žestoko napao ministra, javio je jedan tjednik, a stigla je i reakcija Banskih dvora.

“Barbarić je napao Filipovića nazvavši ga lažljivim smećem. Potom mu je opsovao, rekao mu je doslovno da će mu je*ati mater”, tvrdi jedan izvor upoznat sa situacijom na sastanku koji se održao u Vladi na počecima afere s prodajom plina.

Premijer Andrej Plenković pokušao je zaustaviti aferu i odvojeno se sastajao s Davorom Filipovićem i s Franom Barbarićem te je očekivao da se dvojica pomire, no dva izvora tjednika Nacional bliska Plenkoviću kažu kako Filipovića navodno doživljavaju “kao nevjerojatnu budalu”. Dodaju i kako smatraju da ministar Filipović živi u iluziji i da je potpuno nesvjestan svojih limita te da čak misli da je legitiman Plenkovićev nasljednik.

Na tvrdnje iz Nacionala reagirali su iz Banskih dvora.

“Na sastanku koji je predsjednik Vlade održao s g. Filipovićem i g. Barbarićem vezano uz Uredbu o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije, nije bilo nikakvih psovki, vulgarnih izraza ili prijetnji upućenih između g. Barbarića i g. Filipovića. Radi se o plasiranju potpuno neprovjerenih i netočnih informacija javnosti”, priopćili su.

Ministar Filipović u nekoliko je navrata obaviješten kako se stvaraju viškovi plina koji će se morati jeftino prodavati. HEP je, osim što je poslao dopise Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, održao i sastanak kriznog stožera na kojem je član Uprave HEP-a Petar Sprčić upozorio i pred ostalima na sastanku na taj problem, a ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović mu je odgovorio da to nije tema. Na tematskoj sjednici Saborskog Odbora za gospodarstvo, gdje su također letjele uvrede, ministar je tvrdio da ništa nije znao.

Nitko ni u jednom trenutku ni mene kao ministra, ni premijera, ni potpredsjednika Vlade nije obavijestio da plin ide u sustav i da se prodaje ovako”, poručio je Davor Filipović, ministar gospodarstva, na sjednici.

(izvor i foto: https://dnevnik.hr/ )