LAG Međimurski doli i bregi: Novi projekt povezat će lokalne udruge i studente kroz program društveno korisnog učenja

U ožujku 2018. godine s provedbom je započeo projekt POP-UP Ruralni društveno-inovativni hubovi, odobren u okviru Otvorenog poziva ”Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja”. Projekt je ukupno vrijedan 1.194.848,89 HRK, a provedba će trajati 24 mjeseci. 85% ukupnih prihvatljivih troškova sufinancirano je sredstvima Europskog socijalnog fonda (1.015.621,56 HRK). Vodeći partner je LAG Međimurski doli i bregi, a partneri na projektu su ACT Grupa iz Čakovca, Veleučilište VERN iz Zagreba, Visoko gospodarsko učilište iz Križevaca, Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina, te LAG Škoji.

Projekt kroz suradnju visokoobrazovnih ustanova, organizacija civilnog društva, studenata i lokalnog stanovništva u konkretnim ruralnim zajednicama Međimurske i Splitsko-dalmatinske županije razvija i provodi participativni program društveno-korisnog učenja u području održivog ruralnog razvoja. Opći ciljevi projekta su razvoj ruralnih lokalnih zajednica kroz pokretanje društveno-inovativnih održivih mikropoduzetničkih aktivnosti korištenjem lokalnih resursa te pokretanje lokalne ekonomije i zaustavljanje migracije iz ruralnih u urbane krajeve.

Mobilni pop-up ruralni hubovi su model društveno-korisnog učenja koji funkcionira kao povremeno događanje u lokalnoj zajednici, u okviru djelovanja organizacija civilnog društva, na koje se pozivaju svi zainteresirani nositelji razvojnih inicijativa i projekata kako bi ih educirani studenti usmjeravali za pokretanje i/ili razvoj poduzetničkih pothvata.

Za provođenje aktivnosti i odabir ciljanih skupina, temeljem analize potencijala, odabrane su dvije lokalne zajednice u Međimurskoj županiji, Općina Štrigova i Općina Mala Subotica, te otok Vis u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ovim putem LAG Međimurski doli i bregi poziva zainteresirane organizacije civilnog društva iz navedenih lokalnih zajednica da se uključe u provođenje projektnih aktivnosti. Za više informacija možete se obratiti na adresu elektroničke pošte lag.mdib@gmail.com ili na 098/9323599.

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost LAG-a Međimurski doli i bregi.