LADISLAV ILČIĆ NA EUROPSKOM SAMITU O GOSPODARSTVU

Ladislav Ilčić, predsjednik stranke Hrast, sudjeluje u petak i subotu, 29. i 30. svibnja na Europskom samitu o gospodarstvu i obitelji koji se u organizaciji Europskog kršćanskog političkog pokreta (ECPM) održava u Kloster Seeonu u Njemačkoj.
U sklopu samita održat će se i Opća skupština ECPM-a.
ECPM će na ovom samitu podržati Deklaraciju Europskog ekonomskog samita koja donosi novu gospodarsku paradigmu.
Europsko gospodarstvo je nestabilno, neodrživo i neetično jer kao cilj i kao mjerilo uspjeha stavlja isključivo novac i rast BDP-a. Oporavak i napredak europskog gospodarstva mogući su samo ako se u fokus stave cjeloviti odnosi između svih gospodarskih čimbenika.
“Odnosna” gospodarska politika kreće od jačanja obitelji u kojoj se “odnosi” najbolje nauče i podrazumijeva odgojno-obrazovnu politiku u kojoj djeca nemaju sebe kao cilj već razmišljaju kako svojim obrazovanjem mogu koristiti društvu. ECPM-ovi gospodarski stručnjaci razradili su i niz mjera kojima spajaju investicije s uključenosti, čime se onemogućavaju financijske špekulacije zbog kojih je i došlo do gospodarske krize.
Nova gospodarska paradigma je jedina opcija za gospodarski napredak Europe i ona će morati prije ili kasnije biti prihvaćena.
S poštovanjem, Karlo Vuković, tajnik Međimurske podružnice stranke Hrast-Pokret za uspješnu Hrvatsku