KOLIKO ĆE JOŠ IZDRŽATI? KRPA SE DOTRAJALI BETONSKI MOST

Danas u prijepodnevnim satima zatekli smo djelatnike PZC Varaždin kako krpaju dotrajali i uništeni betonski most u Murskom Središću. Ovaj most u vlasništvu je Hrvatske i Slovenije pa svaka strana obnavlja svoju polovicu. Zbog toga smo bili svjedoci u prošlosti, kada je bio obojen u dvije boje, ali je ipak bio obojen. Prilikom velike poplave u kolovozu 2005. godine čak se njegov početak s hrvatske strane urušio pa su u Muru popadale prometne oznake s tablama Republika Hrvatska i carina.

09

Ovim veoma prometnim mostom koji povezuje dvije države dnevno prođe na stotine kamiona, a mjesečno do 15 tisuća pa je stvarno čudno kako on to sve podnosi i kako se već nije srušio. Nadamo se da do toga ipak neće doći jer se on svako malo servisira i popravlja pa se za sada još nekako drži.

Radovi koji su danas obavljeni malo će ga popraviti, a sastojali su se od rezanja uništenog sloja asfalta i stavljanja novog. Promet se regulirao na sredini mosta pa je dolazilo do malih, zanemarivih  zastoja na koje građani Murskog Središća nisu navikli od kada je ukinut carinski prijelaz.

(R. Tomanić)

02

03

04

05

06

07

08

10

11