Izvode se stolarski radovi na Rudarskoj etno kući

Rudarska etno kuća u Martinskoj ulici u Murskom Središću uskoro će zasjati u punom sjaju. Takva će poslužiti svojoj svrsi – edukaciji mladih i prisjećanju mještana Murskog Središća kao i onih iz okolnih mjesta o načinu života ovog kraja u ne tako dalekoj prošlosti. Sve što se moglo sačuvati iz originalnog inventara kuće se sačuvalo, kao na primjer kaljeve peći, zidani šporhet, boltana pivnica.

Na Rudarskoj etno kući izvedeni su kompletni elektroinstalaterski radovi, a ovih se dana izvode stolarski radovi. Stolarske radove izvodi tvrtka Stolarija – Korunić d.o.o. u iznosu od 78.625,00 kuna s uključenim PDV-om.

U sklopu same  Rudarske etno kuće  planiraju se izgraditi vanjski WC – i, proširiti  dječje igralište te tako stvoriti uvjete za cjelodnevni boravak obitelji .

Uređenje dječjeg igrališta koje će biti smješteno uz Rudarsku etno kuću aplicirano je na ponovljeni natječaj LAG-a – postavljanje metalne ljuljačke za djecu u invalidskim kolicima, dva tobogana, ljuljačka košara, ljuljačka za malu djecu sa zaštitom, dječji vlak s dva vagona, dječja kućica, tunel za provlačenje, dvije njihalice.

(tekst i foto: GMS)