IZGRADNJA KAFIĆA SA VINSKOM PREŠOM NA ŠETNICI PODIJELILA GRAĐANE

Prošlog je tjedna započela montaža velike drvene preše za grožđe koja će biti u sklopu novog ugostiteljskog objekta na šetnici smještenog tik uz lučicu. Investitor je Zoran Zadravec iz Murskog Središća kojem je Grad iznajmio javnu površinu od 62 kvadratna metra.

Cijena najma iznosi 1 kn/m2 dnevno uz popust od 50% utvrđen Odlukom o porezima Grada Mursko Središće, što bi za navedenu javnu površinu iznosilo 31,00 kunu dnevno tj. 930 kuna mjesečno za 12 mjeseci u godini. Grad je također pozvao Zorana Zadravca da se nakon otvaranja ugostiteljskog obrta ili trgovačkog društva javi u Ured Grada radi sklapanja ugovora prema gore navedenim uvjetima na rok od 5 godina uz mogućnost produženja na dodatnih 5, u slučaju pridržavanja ugovornih obaveza, te uz obavezu revizije ugovora nakon jedne godine najma.

Novoosnovani ugostiteljski obrt ili trgovačko društvo obavezati će se izgraditi pokretni paviljon sa šankom površine 12 m2, u skladu s idejnim rješenjem dostavljenim uz pismo namjere.

Početak izgradnje navedenog objekta izazvao je veliki interes građana koji svakodnevno prate i komentiraju faze u procesu gradnje, a mišljenja su im podijeljena. Dok jedni nemaju ništa protiv i smatraju da je to odlična ideja koja će upotpuniti sadržaje na samoj šetnici, drugi imaju ozbiljnih primjedbi.

Smatraju da će sve to samo nagrditi izgled i prostor šetnice, da je sama lokacija uz lučicu neprimjerna i da je ona trebala biti negdje drugdje na tom prostoru uz Muru. Također se pitaju što će se desiti u slučaju poplava koje se događaju bar jednom godišnje pa bi taj objekt tada trebao biti djelomično potopljen.

Iz Grada smo dobili informacije da je popločavanjem šetnice sam nivo dignut za 15 cm, a i investitor će objekt podignuti za dodatnih 40 cm, pa prema procjeni stručnjaka neće biti u opasnosti.

Narodna poslovica kaže “koliko ljudi toliko ćudi”, a to se odnosi i na mišljenja o ovom projektu. Možda je najbolje da pričekamo završetak gradnje kada ćemo svi imati potpuni pogled na gotov ugostiteljski objekt i tada vidjeti tko je u pravu.     (R. Tomanić)