IZDANA GRAĐEVINSKA DOZVOLA ZA NOVI VRTIĆ VRIJEDAN 15 MILIJUNA KUNA

Grad Mursko Središće je osnivač Dječjeg vrtića „Maslačak“ koji pohađa 110 djece, a smješten je u staroj školi Mursko Središće koja je prošle godine u potpunosti obnovljena. Obzirom što je zgrada na kat te se nalazi u samom centru baš i nije najsretnije rješenje za tu namjenu. Zbog toga je Grad prošle godine krenuo u postupak ishođenja građevinske dozvole za novi gradski vrtić koji će biti smješten na lokaciji Slatine, te će u potpunosti zadovoljiti sve današnje pedagoške standarde.

Planirana visina investicije penje se do 15.000.000,00  kuna, te sad predstoji borba za iznalaženje financijskih sredstava kroz financiranje putem fondova EU, državnog proračuna i gradskog proračuna, prema mogućnostima, a nakon što se gradski vrtić izgradi sadašnja zgrada starog vrtića će postati nova gradska vijećnica, dok bi se prostori u kojima se sada nalazi Gradska uprava mogli dati na korištenje udrugama.

Grad Mursko Središće obavještava građane i javnost da je za gradnju zgrade novog dječjeg vrtića u Murskom Središću danas, 29.01.2016. godine, izdana građevinska dozvola. (rt)