Ivan Katavić: Mi ne težimo da budemo najveći, već da budemo najbolji! Mursko Središće dobilo reprezentativni KTC

Danas 01. prosinca u Murskom Središću je na jedan zaista impresivan i svečan način otvoren novi trgovački centar KTC. Izgrađen je u svega 4 mjeseca i sada predstavlja ponos i još jednu znamenitost grada Mursko Središće koji time dobiva atribut više i postaje pravi grad u pravom smislu te riječi. Sve do deset sati kada je bilo predviđeno otvorenje padala je dosadna sitna kiša, no ona je za čudo prestala upravo početkom programa te je tisuće Središćanaca i njihovih gostiju obasjalo sunce.

I nije samo njih obasjalo sunce nego i predivan objekt u koji će vjerujemo svakodnevno dolaziti, kao i mještani okolnih naselja, cijelog Međimurja i susjedne Slovenije. Prekrasan restoran s 250 mjesta, svakodnevni topli obroci, velika trgovina, poljoljekarna i sve to na jednom mjestu, svakako su dobar mamac za to.

Program koji je vodio Dražen Kocijan započeo je izvođenjem hrvatske i gradske himne koje su izvele članice i članovi KUD-a Mura i zbora Ftičice, a posebno su oduševili mališani Dječjeg vrtića Maslačak svojim folklornim nastupom. Ivan Katavić poklonio je ravnateljici Spomenki Cilar poklon bon u iznosu od 5000 kuna na čemu mu se ona najljepše zahvalila.

Ovom svečanom otvorenju prisustvovali su saborski zastupnik Darko Horvat koji je bio izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Ivan Katavić, predsjednik UO KTC-a, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, Josip Grivec, zamjenik župana Međimurske županije, Mario Rajn, gradonačelnik Grada Križevaca, Dražen Srpak, gradonačelnik Grada Mursko Središće, Miljenko Cmrečak, zamjenik gradonačelnika, Zvonko Vrtarić predsjednik Gradskog vijeća Grada Mursko Središće, dopredsjednica Ivana Maltarić, predsjednik MO Mursko Središće Kristijan Antolović i velečasni Tomislav Antekolović, župnik.

Čast da se prvi obrati okupljenome mnoštvu pripala je predsjedniku Uprave KTC-a gospodinu Ivanu Kataviću.

„Veliko mi je zadovoljstvo zato što se danas nalazim sa svima vama, s građanima ovog dijela Međimurja za koje sam u 25 godina rada imao saznanja da su vrijedni i pošteni ljudi. I zato moja dilema nije bila da li da napravim ili ne napravim još jedan trgovački centar ovdje u Murskom Središću. Pozdravljam sve koji su danas uveličali ovaj čin otvorenja, svoju obitelj, sinove Sinišu i Ivicu, suprugu Sanelu, Upravu KTC-a koja je na svojim leđima iznijela veliki posao, Dadu, Marinu, Ivanu i Irenu te sve ostale na čelu s Brankom Međurečaninom i njegovim podizvođačima i predstavnike medija.

Otvorenje ovog objekta poklapa se s 25 godina KTC-a koji je 100% u mojem vlasništvu. 25 godina nije malo, ali nije ni puno, a u svojim suradnicima vidim sebe u mlađim danima kada sam kao oni sada bio pun snage i elana. KTC ima 1300 zaposlenih, milijardu i 550 milijuna kuna godišnjeg prometa, prisutni smo u 25 gradova diljem Hrvatske i to u 12 županija. Također imamo 26 super marketa, 22 poljoljekarne, 12 benzinskih postaja, 20 restorana, specijalne ugostiteljske objekte, 3 hotela na Jadranu s 4 zvjezdice, 2 u Baškoj Vodi i jedan u Makarskoj i jedan u Križevcima, sobe u Sokolovcu i lovište u Polumu. Surađujemo s 250 kooperanata koji proizvode pet tisuća tona voća i povrća, vlastite plastenike, vozni park od 120 vozila.

S ponosom mogu naglasiti da ni jedan dan nismo bili u blokadi, nismo nikome dužni niti jednu lipu, sve svoje obveze redovito podmirujemo, a plaće ne kasne ni jedan dan. (veliki pljesak okupljenih). Kažem ovo da bih dočarao kako je u ova teška vremena bilo teško opstati. To nam je uspjelo zahvaljujući obitelji, jer 1300 zaposlenih velika su i moja obitelj koja vodi računa o rejtingu tvrtke kako bi sutra mogli zaposliti i svoju djecu, jer djeca naših djelatnika imaju prioritet, jer ako su im roditelji dobri ni oni ne mogu biti drugačiji.

Naši timovi su visoko obrazovani, znaju svoj posao što dokazuje i nagrada za menađžericu godine našoj izvršnoj direktorici koja je kod mene došla kao pripravnica. Moj radni moto je Uprava na jednoj strani, a rukovodstvo na drugoj i smatram da je to pravo rješenje.

Mi ne težimo da budemo najveći, već da budemo najbolji!

Prosjek plaća je 5100 kuna, a sljedeće godine ćemo ih povećati za 5-10%. Nadam se da ćete dragi Središćanci vidjeti tko je KTC, jedan dio Međimurja to već zna. Nigdje se nisam zacrvenio pa neću ni ovdje. Ovaj centar mora biti ogledalo te zahvaljujem lokalnoj samoupravi koja nam je u svemu dala punu podršku. Na kraju svima želim čestit Božić i sretnu Novu 2018.“, završio je sa svojim govorom gospodin Katavić.

 

Nakon njega mikrofon je pripao gradonačelniku grada Mursko Središće Draženu Srpaku.

„Poštovani gospodine Katavić i svi ostali! Sve vas pozdravljam u najsjevernijem hrvatskom gradu, gradu rudara. Velite da ste se pozanimali za nas i mo smo se pozanimali za vas i znam da smo dobili jedan jako lijepi poklon u ovo vrijeme došašća i blagdana sv. Barbare zaštitnice rudara, koji je i gradski blagdan. Jako smo ponosni što ste došli u naš grad i što ste odlučili ovdje invenstirati 20 milijuna kuna, zaposliti 35 ljudi i obogatiti svaku ponudu.

Sada dolazimo iz tvrtke Sobočan-interijeri koja je dobitnik Zlatne kune kao najveći hrvatski izvoznik i koja  ne govori da plaće treba povećati nego ih povećava baš kao i vi te poput vas cijeni znanje i poštenje. Upoznao sam vaše izvođače koji su unatoč sumnjama nekih uspjeli u 3-4 mjeseca izgraditi ovaj objekt. Fascinirani smo time i ja sam vam vjerovao kada ste rekli da će otvorenje biti 1.12. i bilo je. Da ste dobrodošli pokazuje i ova slika, ovo mnoštvo ljudi. Čestitam vašoj suradnici na visokom priznanju i svima želim da predstojeće blagdane provedete u miru i veselju“ rekao je gradonačelnik uz rudarski pozdrav SRETNO!

Gradonačelnik grada Križevaca Mario Rajn rekao je da s punim zadovoljstvom i ponosom u ime svih građana Križevaca pozdravlja sve okupljene i naveo da su oni izuzetno ponosni na KTC koji u njihovom gradu predstavlja najveći poslovni subjekt, jednu sigurnost i stabilnost koja traje već 25 godina. Također je čestitao izvršnoj direktorici Daliborki Kranjčić na nagradi menadžerice godine i poželio puno sreće i uspjeha u daljnjem radu.

Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije osim ostalih posebno je pozdravio i župnika Tomislava Antekolovića za koga je rekao da je bio križevački đak. Istaknuo je da gospodina Katavića poznaje 30 godina i da je on ostao za njega isti, osim što je napravio nevjerojatan poslovni poduhvat i uzlet. KTC igra prvu ligu, a nju nije lako igrati. Tvrtka je izuzetno društveno odgovorna i puno ulaže u mlade i sport, te zaključio da se nada da će i građani Murskog Središća biti zadovoljni što imaju takav KTC.

Josip Grivec, zamjenik župana Međimurske županije naveo je da nakon svega ovoga što se vidjelo i čulo može reći samo bravo i čestitam. Drago mi je što sam dio ove priče, nastavio je, veseli me što sam među vama jer nije mala stvar što je jedna kvalitetna i renomirana tvrtka kao KTC sada prisutna u sva tri međimurska grada.

Saborski zastupnik Darko Horvat i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića prvo se ispričao mamama što djeca stoje na ovoj hladnoći te citirao Nikolu Teslu koji je rekao: “Nije mi žao što kradete moje ideje, nego mi je žao što nemate svoje!“ Ovdje danas u Murskom Središću i gospodina Katavića možemo poistovjetiti s tom rečenicom, ali i grad Mursko Središće.

Kada sam Dražena upoznao i kada smo odlučili oživiti Mursko Središće, mislim da se imamo iza čega okrenuti, a ovaj trgovački centar je pokazatelj da se u grad Mursko Središće dolazi, a iz njega se ne odlazi! Ono što mi je drago čuti je 1300 zaposlenih u 25 gradova, da je Uprava jedno, a vlasnik nešto drugo. On svoje zaposlenike ne nalazi na cesti, ne krade ih od drugih, nego ih stvara što je dokaz i ovogodišnja nagrada izvršnoj direktorici. Sada vam neću upućivati čestitke povodom blagdana nego ću to učiniti u ponedjeljak na otvorenju Centra za kulturu koji je uz ovaj centar još jedan mozaik u životu grada. Neka vas čuva dragi Bog i živjeli!

Središćanski župnik Tomislav Antekolović prije nego je blagoslovio novi trgovački centar rekao je da su Križevci kraljevski grad i da u njemu postoji kapelica sv. Križa i gdje je bio hrvatski krvavi sabor. Blaženi Marko Križevčanin zaštitnik je naše biskupije pa kada se udruži sa sv. Barbarom, zaštitnicom Rudara, misli da će puno pomoći doći i s neba.

Nakon blagoslova sljedilo je svečano rezanje vrpce što je učinio gradonačelnik Dražen Srpak uz asistenciju Ivana Katavića  pa je ovaj trgovački centar i službeno otvoren. Kako je to izgledalo s unutrašnje strane pogledajte u našoj fotogaleriji.

(tekst i foto R. Tomanić)