IPAK KRUŽNI TOK NA NOVOM PARKIRALIŠTU

Ulaskom Hrvatske u EU bivši carinski prijelaz zjapi prazan, no na njemu je ostalo dovoljno mjesta da Grad uredi 20 parkirališnih mjesta koja su već trebala biti iscrtana i stavljena u funkciju. Do malog problema došlo je zbog razmimolaženja u mišljenjima kako bi se protok vozila trebao odvijati.

Da bi se spriječio pristup kamionima, sa žardinjerama je zatvoren ulaz s jedne strane te bi novo parkiralište bilo svedeno na samo jedan ulaz koji bi ujedno bio i izlaz, no zbog prometa vozila u takvoj regulaciji izgubilo bi se šest parkirališnih mjesta.

Sada je konačno odlučeno da će se žardinjere maknuti ili postaviti tako da omoguće ulaz osobnim vozilima dok bi izlaz bio sa druge strane što je i potpuno logično. Sve ovo potvrdio nam je komunalni referent Antun Šimunić, a nama ostaje da pričekamo konačno stavljanje parkirališta u funkciju.

Da se na šetnici uređuju dva izvora pitke vode Zvirek i Curek dobro nam je poznato. Prvi od njih je završen i lijepo se uklapa u ambijent. Prema riječima arhitekta Loranda Klemenčića on je dodatno pojačan da bi se izbjeglo njegovo oštećivanje kod poplava.

A kako izgleda lučica nakon malo višeg vodostaja pogledajte na našoj fotografiji. Lorand veli da je tako svugdje u svijetu i da je to njemu čak simpatično, dok se građani zgražaju nad viđenim.     (R. Tomanić)