Inovativnim idejama do očuvanja radnih mjesta

Inovativna tvrtka Neores već 15 godina uspješno se bavi proizvodnjom medicinskih i inovativnih licenciranih proizvoda. Svojim patentima stvara medicinske i komercijalne proizvode koji zadovoljavaju najstrože standarde medicinske i svjetske proizvodnje.

Kao i mnogim gospodarskim subjektima, tako i tvrtki Neores zbog pandemije bolesti COVID  19 narušena je gospodarska aktivnost. Obujam proizvodnje se smanjio, ali to ih nije zaustavilo da pokrenu razvoj drugih proizvoda. Tvrtka Neores odlučila se posvetiti razvoju vlastitog brenda N.I.C. (Neo Intelligent Care) – jednokratnih medicinskih proizvoda – jednokratne opreme za medicinu, jednokratne opreme za industriju i jednokratne opreme za kozmetičke salone.  Glavni cilj uprave za pokretanja nove proizvodnje prije svega je očuvanje postojećih radnih mjesta, te razvitak novih u više segmenata. Neores ulaže u radne prostore, te u radne i higijenske uvjete brinući o zdravlju zaposlenika u doba pandemije.

U posjetu tvrtki Neores jučer je bio gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak kojeg su članovi Uprave Nikica i Stefan Kresta pobliže upoznali s novom, inovativnom proizvodnjom brenda Neo Intelligent Care (NIC) koji se prilagodio na vrijeme te pokrenuo radikalne promjene kako bi reagirao na nove izazove te se plasirao na novonastalo trzište.

Novi medicinski proizvodi tvrtke imaju dvije glavne karakteristike – jednostavnost i učinkovitost. Jednostavni dizajn i uporaba nasuprot iznimnoj učinkovitosti uz primjenu moderne i kompleksne tehnologije. Svi medicinski proizvodi su registrirani pri Hrvatskoj agenciji za lijekove i medicinska pomagala te odgovaraju standardu EN 13795 – kirurška oprema i prekrivači.

Jedan od preduvjeta za proizvodnju kvalitetne medicinske opreme je i dodatno ulaganje. Tako je tvrka investirala u petnaestak novih strojeva, kupljeni su krojački stolovi, uspostavljeni je novi pogon za proizvodnju medicinskih proizvoda, uređena je ekološka farbaona,… Medicinska oprema koju tvrtka proizvodi plasira se 35% na hrvatsko tržište i 65% na europsko tržište.

Snažan naglasak Neores stavlja na osobni razvitak svakog zaposlenika potičući napredak stalnim usavršavanjem i upotrebom novih tehnologija te kreiranjem inovativnih rješenja. To je ujedno izazov za zaposlenike, čime se potvrđuju  kvaliteta i konkurentnost na tržištu.

Grad Mursko Središće dobro surađuje s poduzetnicima sa svog područja te je Gradu na ponos i od iznimnog značaja svako novo ulaganje i razvoj tvrtki. Također, kako bi se pomoglo poduzetnicima Gradsko vijeće Grada Mursko Središće donijelo je odluke da se poduzetnici koji su obveznici plaćanja komunalne naknade  za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju gospodarske djelatnosti, a kojima je za vrijeme trajanja posebne okolnosti: širenje zaraze bolesti COVID – 19 obustavljen rad u potpunosti oslobode od plaćanja komunalne naknade, a onima kojima nije obustavljen rad da se djelomično – u visini od 30% oslobode od plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti.

(sponzorirani članak)