Humani Novoj odano posebno priznanje u Bruxellesu, zaposlenici upravitelja dočekali tortom

Socijalna zadruga Humana Nova još jednom je prepoznata u svijetu, a priča o tome imala je zanimljiv tijek koji je započeo još u srpnju 2023.

Tada je Humana Nova proglašena Herojem održivosti na hrvatskom #SMEEnterPRIZE natječaju koji je organizirao Generali Hrvatska u suradnji s partnerima Privredna banka Zagreb i Udrugom Glas Poduzetnika.

Upravo im je to proglašenje omogućilo da sudjeluju na međunarodnom Generali eventu u studenom 2023. gdje se proslavilo svih 10 Heroja održivosti, odnosno malih i srednjih europskih poduzeća koja su se istaknula implementiravši #održivost na specifičan način u svoje poslovanje. Na tom su eventu i hrvatski predstavnici – Humana Nova svečano primili nagradu za Heroja održivosti te predstavili svoj rad.

ISTAKNULI SE MEĐU VIŠE OD 7000 PODUZEĆA I OSVOJILI POSEBNO PRIZNANJE MEĐUNARODNOG ODBORA
Ono što je posebno velika vijest za sve u Humani Novoj je što ih je međunarodni nadzorni odbor među više od 7000 poduzeća prepoznao i nagradio posebnim priznanjem za održivo poslovanje.

”Čast je biti prepoznat u ovako probranoj europskoj konkurenciji. Ovo je znak da smo na dobrom putu, pa upravo zato i motivacija da nastavimo pisati povijest.” – rekao je Ivan Božić, upravitelj Humane Nove.

DOČEKALI UPRAVITELJA I NAGRADE TORTOM

Iako se event odvijao u utorak navečer, vijest o nagradi brzo se proširila među zaposlenicima Humane Nove, pa su brzo i osmislili kako da ovu vijest zajedno proslave kada se upravitelj vrati s puta. Kada se vratio na posao, okupljeni zaposlenici dočekali su ga tortom i željom da na kratko proslave i pokažu da su i oni ponosni na zajednički rad koji je međunarodno prepoznat.

”Ovakvi trenuci zajedništva su nam izrazito bitni i motivirajući jer je naglasak na tome da svatko od nas svojim angažmanom doprinosi ovakvim priznanjima, ali i da je tako nešto moguće ostvariti jedino timski.” – podijelila je s nama Karolina Kraljić, voditeljica ljudskih resursa.

ISTRAŽIVANJA POKAZUJU RAST PODUZEĆA UKLJUČENIH U ODRŽIVU TRANSFORMACIJU

Generali je također predstavio treće izdanje #Bijeleknjige o održivim malim i srednjim poduzećima, razvijenu u suradnji sa SDA Bocconi gdje je istraživanje potvrdilo snažan rast malih i srednjih poduzeća uključenih u održivu transformaciju i naglašava prednosti usvajanja održivih poslovnih praksi.

Mirela Pintarić

Humana Nova