Gradu Mursko Središće bespovratna sredstva u iznosu od 60 tisuća kuna za „Sajam domaćih proizvoda“

U travnju 2019. godine Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta raspisalo je Javni poziv za prijavu gospodarskih manifestacija, znanstveno – stručnih skupova i ostalih aktivnosti promidžbe poduzetništva i obrta

Grad Mursko Središće u sklopu Javnog poziv aplicirao je projekt “Ljeto uz Muru 2019” – Sajam domaćih proizvoda. Glavni cilj aplikacije projekta je potpora malim i obiteljskim gospodarstvima te njihovo osnaženje u svrhu doprinosa gospodarskom razvoju regije u kojoj žive i rade, te bolji plasman autohtonih proizvoda i očuvanje bogate  nematerijalne kulturne i tradicijske baštine.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je na sjednici prihvatilo prijavu Grada Mursko Središće za uključivanjem u predmetnu Aktivnost promidžbe poduzetništva i obrta te dodijelilo za projekt „Ljeto uz Muru 2019“  bespovratna sredstva u iznosu od 60 tisuća kuna.

Sajam domaćih proizvoda i tradicijskih zanata stvara nove mogućnosti i prilike za sve one koji žive od vlastite kreativnosti i koji se na tržištu za opstanak bore dobrim poduzetničkim idejama i visoko kvalitetnim domaćim proizvodima. 

(GMS, foto: A. Jurak, arhiva)