GRADONAČELNIK KRISTINI NESTIĆ – USKORO DOBIVAMO VELIKI KTC S RESTORANOM

Vijećnicu Kristinu Nestić iz koalicije HDZ-a zanimalo je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće do kuda je došla aplikacija za novi dječji vrtić Maslačak, a i prazni poslovni prostori u vlasništvu Grada.

Gradonačelnik Dražen Srpak odgovorio je na prvo pitanje da je aplikacija prema EU već davno predana i da se zna geneza tog projekta. Naveo je da su morali mijenjati građevinsku dozvolu iako je i stara još ostala aktivna. Pravilnik iz 2015. godine ima prednosti i mane pa smo zbog ograničenja na 1.250.000,00 eura morali smanjivati građevinsku. Također prema pravilniku daljnje adaptacije imaju prednost i tu za sada ne možemo puno učiniti već čekamo kako će to biti procijenjeno.

U svom drugom pitanju Kristina Nestić osvrnula se na prazne poslovne prostore u vlasništvu Grada koji sada zjape prazni, a neki čak i propadaju. Predložila je da se iznajme, popune i u medijima oglasi da se daju u najam.

Srpak je na to rekao da je ideja odlična iako je niz lokala već iznajmljeno. I tu se ne radi samo o poslovnim prostorima zatvorenog tipa nego i o zemljištu pa tako mogu kazati da Mursko Središće uskoro dobiva veliki trgovački centar KTC s restoranom, a i trgovinu Kitro u Martinskoj ulici. Svemu tome doprinjelo je povećanje standarda građana, odnosno veća zaposlenost i kupovna moć pa evo ulagači su to prepoznali i odlučili krenuti u investiciju. Gradonačelnik je tada zadužio Odsjek za društvene djelatnosti da se pozabavi poslovnim prostorima kako bi se oni čim prije mogli iznajmiti.

(rt, foto Tin Tomanić)

IMG_4820