Gradonačelnik Dražen Srpak zatražio sastanak u Hrvatskim vodama zbog aglomeracije koji je održan – evo zaključaka

Dana 29.08.2022.g u Hrvatskim vodama u Zagrebu koji su kontrolno tijelo na projektu aglomeracije na traženje gradonačelnika Dražena Srpaka održani je sastanak sa svim akterima uključenim u projekt aglomeracije, a prethodno je u četvrtak 25.08.2022. na tu temu gradonačelnik obavio i samostalni sastanak sa zamjenikom direktora Hrvatskih voda Davorom Vukmirićem na kojem ga je upoznao sa svim problemima koji se vežu uz projekt aglomeracije s naglaskom na sanaciju prometnica.

Na današnjem sastanku kojeg je vodio zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić nazočili su još predstavnici izvođača radova – direktor Tegre Ivan Kolarić sa suradnicima, predstavnici naručitelja radova Međimurske vode s direktoricom Sunčanom Glavina te njezinim suradnicima, predstavnik nadzora Nikola Pinjuh, voditeljica projekta kontrolnog tijela iz Hrvatskih voda Vedrana Dvanajšćak te gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak s pročelnicima.

Sastanak je bio vrlo konstruktivan s jasno iskomuniciranim vrlo izravnim porukama prema izvođačima radova. Od strane kontrolnog tijela Hrvatskih voda te nadzora upozoreni su da rokovi idu kraju te da se radovi moraju kvalitetno ubrzati kako projekt ne bi došao u probleme zbog moguće korekcije ili pak naplate bankovnih garancija. Predstavnici izvođača Tegre svjesni su svega što iz toga proizlazi te su se očitovali da će se maksimalno pojačati intenzitet radova, a zamjenik Vukmirić tražio je da se očituju i o konkretnim datumima te je o istom sačinjen i zapisnik.

Tako je dogovoreno da u roku od 10 dana započinje asfaltiranje županijske ceste kroz Hlapičinu, a od idućeg ponedjeljka u Hlapičinu dolaze još dvije ekipe koje će početi pripremati sve ostale nerazvrstane ceste za asfaltiranje. Krajnji dogovoreni rok za završetak svih radova na prometnicama u Hlapičini je kraj listopada. Što se pak tiče Peklenice u kojoj je došlo prošlog tjedna do ozbiljnijih problema jer je podizvođač radova tvrtka Pomgrad, a koja je ujedno vlasnik Tegre napustila gradilište, ipak se nakon današnjeg sastanak vidi svijetlo na kraju tunela.

Direktor Tegre očitovao se je da će priprema prometnica za asfaltiranje u Peklenici započeti za deset dana to jest 09.09., a na početak radova osobno će doći zamjenik direktora Hrvatskih voda g. Vukmirić i obići radove. Rok za završetak svih radova na sanaciji prometnica u Peklenici je također kraj listopada, a gradonačelnik je zatražio od izvođača radova Tegre da se županijska cesta kroz Peklenicu, ako ne u cijeloj dužini, onda svakako od trgovine Kitro pa do društvenog doma do 01.10.2022. završi kako bi se jedno od najvećih proštenja u Međimurju – Pekleničko proštenje moglo nesmetano održati. Također je dogovoreno da će nadalje u naselju Peklenica održavanje prohodnosti prometnica preuzeti Gradsko komunalno redarstvo, a izvodit će ih kooperant s područja grada jer se tako može puno brže i efikasnije reagirati te držati raskopane prometnice koliko je to moguće u prohodnom stanju.

Sastanak je održan u korektnom i tolerantnom duhu, a svakako su svi nazočni izrazili razumijevanje za probleme koji su neizbježni na projektu ali također naglasili da ne treba stvarati ili pak ne rješavati ono što je moguće.

Gradonačelnik je zahvalio zamjeniku Vukmiriću na pomoći, a također i uključenosti Međimurskih voda i nadzora u pravcu što boljeg napretka projekta te time i njegovog uspješnog završetka. Želimo vjerovati da će se svi rokovi o kojima se izvođač očitovao biti ispoštovani. Zaključujemo da će se ozbiljnost svega izrečenog vidjeti navedenog datuma 09.09.. Vjerujemo da će se priprema prometnica za asfaltiranje u oba naselja, a i u samom Murskom Središću – Frankopanska ulica odvijati prema iznesenom planu, a građanima se zahvaljujemo na dosadašnjem strpljenju i molimo za dodatno od otprilike dva mjeseca.

(GMS)