Gradonačelnik Dražen Srpak u Saboru zahvalio na velikim ulaganjima u prometnu infrastrukturu u Međimurju i opet pokrenuo pitanje zaobilaznice Murskog Središća

Uskoro će s nekadašnjeg graničnog prijelaza u Murskom Središću biti maknuta željezna konstrukcija, čime će ta pozicija trajno izgubiti izgled granice. Ipak, time problemi neće nestati, jer tom cestom mjesečno prolazi 18000 vozila, koja idu glavnom cestom, kako kroz Mursko Središće, tako i kroz sva naselja do Čakovca.

Gradonačelnik Murskog Središća i saborski zastupnik, Dražen Srpak, u Hrvatskom je saboru ponovo pokrenuo to pitanje. Prvo je zahvalio na velikim ulaganjima Vlade Republike Hrvatske koja trenutno u Međimurju gradi tri zaobilaznice, u Nedelišću, Čakovcu i Prelogu, a nakon toga je podsjetio i na dalje postojeći problem i potrebu za zaobilaznicom Murskog Središća.

Državni tajnik za cestovn promet, cestovnu infrastrukturu i inspekciju i zračni promet, Tomislav Mihotić, odgovorio je da je to pitanje međudržavnih ugovora i sporazuma s Republikom Slovenijom i da Ministarstvo o tome vodi računa i da radi na definiranju spojne točke  sjedne i druge strane.

(GMS)