GRADI SE SPORTSKO-REKREATIVNI PARK U GORNJEM KRAJU

U ulici Matije Gupca na k.č. 101 ili  za one starije na prostoru bivšeg starog “Kukovcovog grunta” započela je izgradnja sportskog rekreativnog parkića . Da bi uopće moglo doći do ostvarenja ovog projekta prije svega trebamo zahvaliti nasljednicima koji su se odrekli svog dijela nasljedstva u korist grada. Time su omogućili mještanima ovog dijela M. Središća da i oni u svom Gornjem  kraju dobiju barem nešto od  sportskih i rekreativnih sadržaja pošto u ovom dijelu  M. Središća takovog nečeg nije bilo.

 Tome će se sigurno najviše razveseliti mlađi žitelji Gornjeg kraja pošto će se tu nalaziti košarkaški teren za igranje hakla ( betonirano  igralište sa jednim košem) , dječje igralište sa raznim dječjim programima (klackalice , njihaljke,pješčanici itd.). Za starije osobe u sklopu parka biti će postavljene klupe.

Nova hortikultura biti će  zasađena na proljeće. Zemljane radove izvela je tvrtka Autoprijevoz Žganec M. Središće , dok radove na izgradnji samog igrališta izvodi TEAM iz Čakovca.

Prema informacijama koje smo dobili u Gradu cijela investicija iznositi će oko 150.000,00 kuna , a ova prva faza izgradnje samoga igrališta stajati će  80.000,00 kuna. Nakon dužeg vremena to je konačno jedna ozbiljnija investicija u Gornjem kraju pa su je građani ovog dijela veoma toplo pozdravili i dočekali.

                                                                                 (tekst i foto Z. Rihtarec)

park 2

park 3

park 4